G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

Gazze’de İsrail Saldırılarının Maddi Hasarı 18,5 Milyar Dolar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler tarafından Filistin Ajansı olarak bilinen UNRWA, Gazze’de meydana gelen İsrail saldırıları sonucu oluşan maddi hasarın 7 Ekim tarihinden beri ne kadar olduğunu açıkladı. UNRWA’nın yaptığı açıklamaya göre, Gazze’deki saldırılar nedeniyle toplam hasar 18,5 milyar dolara ulaştı. Birleşmiş Milletler’e göre, Gazze’de bulunan 370 bin konuttan 79 bini tamamen yıkılmış durumda. Bu saldırılar sonucunda kritik altyapıya verilen zararın yaklaşık olarak 18,5 milyar ABD doları olduğu tahmin ediliyor. Bu zararın yüzde 72’si konut sektörüne, yüzde 19’u su, sağlık ve eğitim gibi kamu hizmetleri altyapısına, yüzde 9’u ise ticari ve endüstriyel binalara verilen zarardan kaynaklanıyor.

UNRWA, Gazze’deki aşılamalarla ilgili bilgileri de paylaştı. Çocuk felci aşılama kampanyası kapsamında 87 bin çocuk ilk gün, 74 bin çocuk ikinci gün ve 26 bin çocuk üçüncü gün aşılandı. Toplamda 187 bin çocuğun aşılandığı belirtildi. Aynı zamanda aşılama prosedürünün Gazze’nin merkezinden başlayarak aşamalı olarak devam edeceği açıklandı. İnsani yardımların belirli bölgelerde duraklaması nedeniyle çocuk felci aşılama kampanyasının ilk turu tamamlandı ve her seferinde bir bölgeye odaklanarak gerçekleştirilecek.

Bu veriler, Gazze’deki son saldırıların yıkıcı etkilerini yansıtmaktadır. UNRWA’nın açıkladığı rakamlar, Gazze’deki altyapının ve evlerin ciddi şekilde zarar görmesinin maliyetini göstermektedir. Ayrıca çocuk felci gibi hastalıkların önlenmesi için yapılan aşılamalar da önemli bir adımdır. Gazze’nin yeniden yapılandırılması ve güvenli bir şekilde yaşanabilir hale getirilmesi için uluslararası yardımların artması ve destek sağlanması gerekmektedir.

Genel olarak, Gazze’deki maddi ve insani kayıpların telafisi için hızlı bir şekilde harekete geçilmesi ve gerekli yardımların sağlanması gerekmektedir. Birleşmiş Milletler ve UNRWA gibi kuruluşlar, Gazze’deki durumu iyileştirmek için çabalarını sürdürmektedir. Ancak, uluslararası toplumun da bu konuda daha fazla destek olması ve Gazze’nin yeniden inşası konusunda yardımcı olması büyük bir önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de İsrail Saldırılarının Maddi Hasarı 18,5 Milyar Dolar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!