G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

Hindistan’da Cinsel İstismara Ölüm Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da cinsel suçlar oldukça yaygındır. Bu nedenle Batı Bengal Eyalet Meclisi, cinsel istismar sonucu ölüme yol açan kişilerin idam edilmesini öngören bir yasa tasarısını kabul etti. India Today gazetesinin haberine göre, Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee tarafından sunulan “Aparajita Kadın ve Çocuk Yasa Tasarısı”, cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemeler içermektedir. Bu tasarı, cinsel istismar suçu işleyenlerin ölüm cezasına çarptırılmasını ve ömür boyu hapis cezasının şartlı tahliye olmaksızın uygulanmasını öngörmektedir.

Bu yasa tasarısı, cinsel istismar, toplu cinsel istismar ve çocuklara yönelik cinsel suçlarla ilgili yasalarda değişiklik yapan ilk eyalet olan Batı Bengal’de yürürlüğe girecektir. Tasarı, eyalet valisi ve Hindistan Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra hayata geçirilecektir. Bu karar, Batı Bengal eyaletinin Kalküta şehrindeki RG Kar Tıp Koleji’nde çalışan ve cinsel istismara uğrayarak öldürülen 31 yaşındaki kadın doktorunun cinayeti sonrasında alınmıştır.

31 yaşındaki kadın doktor, 9 Ağustos’ta 36 saatlik vardiyasının ardından dinlenmek için kullanabileceği bir oda bulamayınca seminerlerin yapıldığı bir odada uyumuş ve ertesi sabah cansız bedeni yarı çıplak ve ağır yara izleriyle bulunmuştur. Bu olayın ardından, hastanedeki gönüllü bir görevli gözaltına alınmış ancak soruşturma Merkezi Soruşturma Bürosuna devredilmiştir. Bu olay nedeniyle ülke genelindeki birçok doktor meslektaşlarının cinsel istismara uğraması sonucunda süresiz grev kararı almıştır.

Olayla ilgili olarak Batı Bengal’deki çeşitli kentlerde binlerce kişi bir araya gelerek gösteriler düzenlemiş ve sosyal medyada tepkilerini dile getirmiştir. Kalküta başta olmak üzere diğer şehirlerde de olay protesto edilmiştir. Bu olaylar sonucunda cinsel istismar ve cinsel suçlarla ilgili yasalarda değişiklik yapmayı amaçlayan yasa tasarısı eyalet meclisinde kabul edilmiştir. Bu karar, Hindistan’da cinsel suçlara karşı daha sert önlemler alınmasını sağlayarak toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan’da Cinsel İstismara Ölüm Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!