G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.419,36

Rusya’ya Ait Casus Balina “Hvaldimir” Norveç Açıklarında Ölü Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç’in Risavika Körfezi’nde bulunan ve ilk kez 2019 yılında görülen ünlü casus beyaz balina olan Hvaldimir’in ölü bulunduğu açıklandı. Balinanın ölümü, cumartesi günü balık tutmaya giden bir baba ve oğul tarafından keşfedildi. Ekipler tarafından sudan çıkarılan balina, incelenmek üzere bir limana götürüldü. Balinanın ölüm nedeninin henüz belirlenemediği ve herhangi bir yaralanma bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

Hvaldimir adlı bu casus balina, üzerinde bir kamera taşıyan kemerle tanınmaktaydı. 4.2 metre uzunluğundaki bu balina, 2019 yılında Norveç açıklarında görülmesiyle dünyada geniş bir ilgiye sahip olmuştu. Kemer üzerindeki tokaların St. Petersburg çıkışlı olması, dikkatleri Rusya’ya çekmiş ve uzmanlar balinanın Rusya’ya ait olduğunu ve Rus donanması tarafından eğitildiğini düşünmüştü.

Norveç kamu yayın kuruluşunun yaptığı açıklamada, Hvaldimir’in ölüm nedeninin henüz belirlenmediği vurgulandı. Balinanın üzerindeki kamera ve kemer, uzmanlar tarafından incelenerek ölüm nedeninin belirlenmesine çalışılacak. Biyolog Sebastian Strand, balinanın ölümüyle ilgili olarak yapılan incelemede henüz herhangi bir sonuca varılamadığını ifade etti.

Özellikle casusluk iddialarıyla gündeme gelen Hvaldimir, Norveç’teki deniz ve doğa koruma kuruluşlarının da dikkatini çekmişti. Rusya’nın casus balina iddialarıyla ilgili resmi bir açıklama yapmaması, bu konuda spekülasyonların artmasına neden olmuştu. Ancak Hvaldimir’in ölümüyle birlikte, balinanın geçmişi ve casusluk iddiaları da tekrar gündeme geldi.

Risavika Körfezi’nde bir baba ve oğul tarafından ölü bulunan Hvaldimir’in ölüm nedeninin belirlenmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Balinanın ölümüyle ilgili detaylı bir inceleme ve raporun en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Bu durum, Hvaldimir’in yaşamı ve ölümüyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşılmasını sağlayacak ve casusluk iddialarının doğruluğu konusunda netlik kazanılmasına yardımcı olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’ya Ait Casus Balina “Hvaldimir” Norveç Açıklarında Ölü Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!