G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

YÖK’ten Öğrencilere Dolandırıcılık Uyarısı – Destek Burslarına Dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerini Destek Bursu vaadiyle dolandırıcılıklara karşı uyardı. YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde dolandırıcıların kurum isimlerini kullanarak SMS ve sosyal medya üzerinden üniversite öğrencilerine ulaştıkları ve burs vaadiyle öğrencilere banka hesabı açtırdıkları belirtildi. Açıklamada, bu hesapların yasa dışı şekilde kullanıldığı ve öğrencilerden para istendiği şikayetlerinin Kurum’a ulaştığı ifade edildi.

YÖK Destek Bursları’na ilişkin duyuruların resmi internet sayfasından takip edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, devlet üniversitelerinde fizik, kimya, biyoloji, matematik bölümlerine kayıt yaptıran belirli başarı kriterlerindeki öğrencilere verilen YÖK Destek Bursu için öğrenci başvurusunun hiçbir şekilde olmadığı vurgulandı. Dolandırıcılığa karşı uyarıda bulunularak, gelen SMS mesajlarına itibar edilmemesi ve banka hesaplarının yasa dışı amaçlar için kullanılmaması konusunda öğrencilerin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

YÖK Destek Bursu için başvuru yapılmadığı, belirli başarı kriterlerini yerine getiren öğrencilere doğrudan verildiği açıklandı. Devlet üniversitelerinde desteklenmesine karar verilen lisans programlarına yerleşen ve belirlenen kriterleri karşılayan öğrencilere aylık burs verildiği ifade edilen açıklamada, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için fizik, kimya, biyoloji, matematik programlarındaki öğrencilerin desteklendiği belirtildi.

YÖK tarafından belirlenen öğrenci ve burs tutarları ilgili üniversitelere bildirilirken, bursların kaynak aktarım süreci, öğrenci ve üniversite arasında yürütülüyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilere üniversiteler aracılığıyla kaynak aktarımı yapılmaktadır. Dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanırken, YÖK resmi duyurularının takip edilmesi ve şüpheli durumlarda kurumla iletişime geçilmesi öneriliyor.

Sonuç olarak, YÖK tarafından yapılan açıklamada üniversite öğrencilerinin dikkatli olmaları ve burs vaadiyle yapılan dolandırıcılıklara karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtilmiştir. Öğrencilerin resmi kanallardan gelen bilgilere güvenmeleri ve şüpheli durumlarda ilgili kurumlara başvurmaları önemle vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YÖK’ten Öğrencilere Dolandırıcılık Uyarısı – Destek Burslarına Dikkat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!