G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,02
CNY4,84
GBP45,53
EURO/USD1,11
BIST9.930,36
Petrol73,97
GR. ALTIN2.880,43
BTC2.168.843,74

İngiltere’de Aşırı Sağ Eylemlerine 11 Yaşında Çocuk Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere polisi, Müslümanlara ve iş yerlerine saldırıda bulunan aşırı sağ kesimin eylemlerine katılan 11 yaşındaki çocuğun, beraberindeki 14 kişi ile tutuklandığını duyurdu. Ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanan şiddet olayları sonrasında polis, aşırı sağcı gruplara karşı mücadelesini sürdürmektedir. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bıçaklı saldırı sonucunda 3 çocuğun hayatını kaybetmesi ve 11 kişinin yaralanmasıyla birlikte aşırı sağcılar, sokaklara dökülmüş ve Müslümanlara yönelik saldırılarda bulunmuşlardır.

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin bir mülteci olduğu iddiası üzerine ırkçı ve mülteci karşıtı gruplar, Müslümanlara ve mültecilere karşı saldırılar düzenlemişlerdir. Middlesbrough kentinde gerçekleşen aşırı sağcı şiddet olaylarının ardından 11 yaşında bir çocuk dahil olmak üzere 14 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştır. Cleveland Polisi, 11 ila 43 yaşları arasında değişen bu kişilerin, ağustos ayının başlarından bu yana toplamda 110 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştır. 11 yaşındaki çocuk, ülke genelindeki aşırı sağ şiddet eylemlerine karışan en genç tutuklu olmuştur.

Ağustos ayının 7’sinde gerçekleşen karşıt gösterilerde binlerce ırkçılık karşıtı kişi sokaklara dökülerek aşırı sağcıları protesto etmiştir. İngiltere Kraliyet Savcılık Hizmetleri (CPS), bu şiddet olaylarına karışan 520’den fazla kişiyi suçlayarak yargı önüne çıkarmıştır. Ülke genelinde artan ırkçı ve aşırı sağcı saldırılar nedeniyle polis, olaylara karışan herkesi adalete teslim etme çabasını sürdürmektedir.

Yaşanan bu tür şiddet olayları, toplumda derin yaralar açmakta ve huzuru bozmaktadır. Müslümanlara, mültecilere ve diğer azınlıklara yönelik nefret ve şiddet eylemlerinin önlenmesi için toplumun her bir ferdi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Irkçılığa ve aşırılığa karşı birlik ve dayanışma içinde olunmalı, hoşgörü ve adalet temelinde hareket edilmelidir. İngiltere polisi, bu tür olaylara karışan herkesin adalet önüne çıkarılması ve suçlarının cezasını çekmesi için gereken adımları atmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Aşırı Sağ Eylemlerine 11 Yaşında Çocuk Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!