G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,31
GR. ALTIN2.882,30
BTC2.163.173,88

Papa Franciscus’tan Göçmen Politikalarına Eleştiri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Franciscus, göçmenlerin sistematik olarak türlü yöntemlerle geri itildiğini ve bu durumun bilinçli ve sorumlulukla yapıldığında ciddi bir günah olduğunu belirtti. Papa, Vatikan’da çarşamba günleri düzenlediği genel kabul oturumunda Akdeniz’deki düzensiz göç konusuna vurgu yaptı. Mare Nostrum olarak bilinen Akdeniz’in bir zamanlar iletişim yeri olduğunu ancak şimdi bir mezarlık haline geldiğini ifade etti. Papa Franciscus, göçmenleri geri göndermenin ciddi bir günah olduğunu açıkça belirtti.

Papa Franciscus, Tanrı’nın kendilerinden yoksulları korumalarını istediğini ve bugünün göçmenlerinin ölümcül denizlerde ve çöllerde olmamaları gerektiğini söyledi. Sınırların askerileştirilmesi veya geri itmelerin bu durumu çözemeyeceğini belirten Papa, göçmenlere güvenli ve düzenli erişim yollarının genişletilmesi, sığınma imkanlarının kolaylaştırılması ve insan kaçakçılığıyla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Papa Franciscus, uydu ve insansız hava araçlarının bulunduğu bir çağda göçmenlerin çöllerde ve denizlerde hayatlarını kaybetmesini “medeniyetin bir zulmü” olarak nitelendirdi.

Papa, Lampedusa Adası ve Crotone kenti açıklarında yaşanan göçmen trajedilerini unutmamaları gerektiğini belirtirken, Polonyalılara Ukraynalı sığınmacılara kucak açmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, Filistin, İsrail, Ukrayna ve Myanmar’da barışın sağlanması için dua ettiğini dile getirdi. Papa Franciscus’un mesajları, göçmenlerin yaşadığı trajedilere ve insan hayatının değerine dikkat çekerek, insanlık adına daha insani ve destekleyici adımlar atılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Özetle, Papa Franciscus’un göçmenlere destek ve yardım çağrısı yaptığı konuşması, insan hakları ve insani değerlerin önemine vurgu yapmaktadır. Göçmenlerin karşılaştığı zorluklara ve yaşadıkları trajedilere dikkat çeken Papa, dünya liderlerine daha insani politikalar yürütmeleri için çağrıda bulunmuştur. Papa Franciscus’un mesajları, göçmenlerin daha iyi bir gelecek ve insanca yaşam hakkına sahip olmaları gerektiği yönünde önemli bir hatırlatma niteliği taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Papa Franciscus’tan Göçmen Politikalarına Eleştiri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!