G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,31
GR. ALTIN2.882,30
BTC2.163.173,88

İsrail Askerleri Filistin Kızılayı Çalışanlarını Zorla Gözaltına Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail askerleri tarafından Al-Faria’da bulunan mülteci kampına düzenlenen baskın sonucunda Filistin Kızılayı çalışanları zorla gözaltına alındı. İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmesi ve binlerce insanı katletmesiyle bilinen İsrail ordusu, hayatta kalan sivillere insanlık dışı muamelelerde bulunmaktadır. Bu durum, bölgede yardım faaliyetlerinin engellenmesi ve Filistinli gazeteci ve sivil toplum çalışanlarının hedef alınmasına yol açmaktadır. Son olarak, Tubas kenti yakınlarındaki El-Faria mülteci kampına baskın düzenleyen İsrail askerleri, yardım faaliyetlerinde bulunan Filistin Kızılayı çalışanlarını zorla gözaltına aldı.

Filistin Kızılayı, yaşanan bu olayla ilgili bir açıklama yaparak İsrail askerlerinin El-Faria mülteci kampına baskın düzenleyip çalışanları gözaltına aldıklarını ve iletişimlerini kestiklerini belirtti. Bir çalışanın çatıdan gizlice kayda alarak diğer çalışanların gözaltına alınmasını belgelediği görüntüler paylaşıldı. Bu durum, İsrail’in Filistin topraklarında yürütülen yardım faaliyetlerine karşı gösterdiği baskı ve zorbalığın bir başka örneğini oluşturdu.

İsrail’in Filistin topraklarını işgal ettiği 10 aylık süreç boyunca sokakları kana bulamaya devam etmesi, uluslararası toplumun ve insan hakları savunucularının tepkisini çekmektedir. Filistinli sivillere yönelik uyguladığı zulüm ve eziyetlerle bilinen İsrail ordusu, insan hakları ihlallerine devam etmektedir. Filistin Kızılayı gibi Filistinli sivil toplum kuruluşları da bu tür baskılara maruz kalarak yardım faaliyetlerini sürdürmekte zorluklar yaşamaktadır.

Bu tür olaylar, İsrail’in Filistin topraklarındaki baskıcı politikalarının bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Uluslararası toplumun ve insan hakları kuruluşlarının bu tür ihlallere karşı seslerini yükseltmeleri ve gerekli adımları atmaları gerekmektedir. İsrail’in Filistinli sivillere yönelik insanlık dışı muamelelerine son verilmesi ve Filistin topraklarının hak sahiplerine geri verilmesi için uluslararası alanda baskı oluşturulması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Askerleri Filistin Kızılayı Çalışanlarını Zorla Gözaltına Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!