G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO37,99
CNY4,85
GBP45,71
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,56
GR. ALTIN2.886,45
BTC2.165.079,45

Hollanda Veri Koruma Kurumu, Uber’e 290 Milyon Avro Para Cezası Kesti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda Veri Koruma Kurumu, Avrupa’daki sürücülerin kişisel verilerini ABD’ye gönderdiği gerekçesiyle Uber’e 290 milyon avro para cezası kesti. Kurum, Uber’in sürücü verilerinin AB yasalarına aykırı biçimde ABD’ye aktarılması nedeniyle bu cezayı kestiğini duyurdu. Çeşitli kişisel verilerin uygun biçimde korunmadığı ve ABD’ye gönderildiği belirtildi. Bu durumun AB Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne yönelik “ciddi bir ihlal” olduğu belirlendi ve Uber’e ceza verildi.

Uber’in Avrupa’daki taksi şoförlerinin banka hesapları, taksi lisansları, konumları, fotoğrafları, ödeme bilgileri, kimlik belgeleri, suç ve tıbbi kayıtları gibi çeşitli kişisel verileri uygun şekilde korunmamış ve ABD’ye gönderilmişti. Hollanda Veri Koruma Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre Uber’e bu durum nedeniyle 290 milyon avro para cezası kesildi. Uber’in Avrupa’daki merkezinin Hollanda olduğu ve soruşturmanın Fransa’daki sürücülerin şikayeti üzerine başladığı belirtildi.

Açıklamada, Uber’in söz konusu uygulamasının AB Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne karşı ciddi bir ihlal olduğunun tespit edildiği vurgulandı. Bu sebeple Uber’e yüksek bir para cezası verildi. Uber’in Avrupa’daki merkezinin Hollanda’da olduğu ve soruşturmanın Fransa’daki sürücülerin şikayeti üzerine başlatıldığı belirtildi. Firmanın söz konusu veri aktarımını durdurduğu belirtildi.

Hollanda Veri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Uber firmasının Avrupa’daki sürücülerin kişisel veri güvenliğini sağlamadığı ve bu verileri ABD’ye aktardığı belirtilerek bu durumun ciddi bir ihlal olduğu vurgulandı. Bu nedenle Uber’e 290 milyon avro para cezası verildiği açıklandı. Uber’in Avrupa’daki merkezinin Hollanda olduğu ve bu ihlalin Fransa’daki sürücülerin şikayeti üzerine ortaya çıktığı ifade edildi. Firmanın veri aktarımını durdurduğu ve soruşturmanın sonlandırıldığı açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda Veri Koruma Kurumu, Uber’e 290 Milyon Avro Para Cezası Kesti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!