G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,98
CNY4,85
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,62
GR. ALTIN2.883,98
BTC2.166.720,45

Onikişubat’taki deprem hakkında firari müteahhit tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ndeki Palmiye Sitesi’nde meydana gelen faciada 150 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise yaralandı. Soruşturma kapsamında müteahhit Hacı Ahmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, müteahhit Ali Babaoğlu ise tutuklandı. Babaoğlu’nun firar ettikten sonra yaptığı vekalet işlemleri nedeniyle yakalanan ve tutuklanan Babaoğlu, mahkemede savunma yaptı.

Müteahhit Ali Babaoğlu’nun depremden bir yıl sonra oğluna vekalet işlemleri için İzmir’de Noterliğe gitmesi üzerine firar ettiği ve sonradan yakalandığı öğrenildi. Babaoğlu, mahkemede deprem gecesi travma geçirdiğini ve olay sonrası Kahramanmaraş’tan ayrıldığını belirtti. Palmiye Sitesi’nde ortak olduğunu ve binanın ruhsata uygun yapıldığını iddia eden Babaoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye talebinde bulundu.

Babaoğlu’nun avukatı, müvekkilinin uzun süre tutuklu kalmış olmasını ve psikiyatrik tedavi görmesini dikkate alarak adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, Babaoğlu’nun kaçma ve delilleri karartma şüphesi nedeniyle tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi.

Olayın üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra tutuklanan Ali Babaoğlu’nun duruşması devam ediyor. Şüphelinin CMK’nın 100. ve devamı maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Onikişubat’taki deprem hakkında firari müteahhit tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!