G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,98
CNY4,85
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,62
GR. ALTIN2.883,98
BTC2.166.720,45

EİDS Devreye Giriyor: Yetki belgesi olmayan galericiler dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan açıklamaya göre, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden doğrulanmış ilan düzenlemesi otomotiv sektöründe de uygulanacak. Bu yeni düzenlemeye göre, ilan vermek isteyenlerin EİDS‘ye yönlendirilmesi ve taşıtın ilan veren kişiye ait olup olmadığının doğrulanması gerekecek. Sadece yetki belgesine sahip galerilerin ilan girişi yapabileceği vurgulandı.

15 Eylül tarihinde devreye alınacak olan doğrulanmış ilan düzenlemesi, tüketici mağduriyetinin önlenmesi ve sahte ilanlarla mücadele amacıyla başlatılıyor. Ticaret Bakanı Bolat, otomotiv sektöründe de bu düzenlemenin geçerli olacağını açıkladı. Galerilerin ilan vermek istemesi durumunda yetki belgesine sahip olmaları gerektiği belirtildi. Herhangi bir şekilde yetki belgesi bulunmayan galerilerin ise ilan girişi yapamayacağına dikkat çekildi.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yetki belgesi olmadan ilan vermesi durumunda Bakanlık tarafından toplamda 23 milyon lira idari para cezası uygulandığı belirtildi. Bu düzenleme ile gerçeğe aykırı veya yanıltıcı ilanların önüne geçilmesi ve spekülatif fiyat artışlarının engellenmesi hedefleniyor. Ayrıca ikinci el motorlu kara taşıtı satışlarında yaşanan fiyat artışlarına karşı “6 ay 6 bin kilometre” düzenlemesi ve benzeri tedbirlerin alındığı da ifade edildi.

Yetkili bayilerin tüketicinin ilk tescil motorlu kara taşıtlarına ulaşmasını zorlaştırıcı faaliyetlerde bulunmasının yasaklandığı belirtilerek, bu tür faaliyetlerde bulunan işletmelere toplamda 294 milyon lira idari para cezası uygulandığı açıklandı. Otomotiv piyasasında yapılan düzenlemeler ve denetim faaliyetlerinin sonucunda araç fiyatlarındaki dengesizliklerin giderildiği ve vatandaşların sıfır ve ikinci el araçlara daha kolay ulaşabildiği vurgulandı.

Bakan Bolat, önümüzdeki günlerde otomotiv piyasasında normalleşmenin artarak devam edeceğini öngördüklerini belirterek, piyasadaki gelişmelerin yakından takip edileceğini ve gerektiğinde ilave tedbirlerin uygulanacağını ifade etti. Otomotiv sektöründeki düzenlemelerin ve denetimlerin piyasanın adil, rekabetçi ve istikrarlı bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla devam edeceği ve manipülatif fiyat artışlarına karşı önlemlerin alınmaya devam edileceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EİDS Devreye Giriyor: Yetki belgesi olmayan galericiler dikkat!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!