G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,97
CNY4,85
GBP45,63
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,94
GR. ALTIN2.892,63
BTC2.158.425,11

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek İstifa İddialarına Sert Yanıtını Verdi: “Lütfen Aldanmayın!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonominin ve piyasaların uydurma hikayelerle etkilenmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Şimşek, dolaşımda olan istifa senaryolarının gerçeği yansıtmadığını, ekonomi yönetiminin ekip ruhuyla çalıştığını vurguladı. Bakan, alınan büyük sorumluluğun farkında olduklarını ve her gün daha iyiye ulaşmak için çalıştıklarını ifade etti.

Cari açığın daraldığı, Merkez Bankası rezervlerinin iyileştiği, kamu kesimi borçlanma stokunun azaldığı, emekli maaşları ve deprem hasarlarının bütçe üzerindeki etkilerini azaltacak önlemlerin alındığı, fiyat istikrarı hedefine güçlü adımlarla ilerlendiği belirtildi. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş yaşandığı bilgisi paylaşıldı. Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı’nın güçlü desteğini her zaman hissettiklerini ve milletin refahını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Görevlerinin sorumluluğu ve bilinci altında periyodik uydurma hikayelerin ekonomiyi ve piyasaları etkilemesine izin veremeyeceklerini vurgulayan Bakan Şimşek, hala bu söylentileri yaymaya devam edenlerin iyi niyetli olamayacağını ve insanların aldanmaması gerektiğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da benzer bir açıklama yaparak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi üzerinden yapılan yalanlamalara rağmen bazı medya mensuplarının ve siyasetçilerin hala aynı iddiaları dile getirdiğini belirtti.

Altun, yalan ve dezinformasyonu siyasi malzeme veya ideolojik propaganda aracı olarak kullananların kamuoyundan özür dilemeleri gerektiğini ifade etti. Aksi halde, milletin gözünün içine bakarak yeni yalanlar söylemeye devam edip etmeyeceklerini sorguladı. Bu açıklamalarla birlikte Bakan Şimşek ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, uydurma iddialarla mücadele ederek ekonominin ve piyasaların güçlü bir şekilde ilerlemesini ve istikrarın devam etmesini sağlamaya çalışıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek İstifa İddialarına Sert Yanıtını Verdi: “Lütfen Aldanmayın!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!