G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,01
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,11
BIST10.084,08
Petrol74,92
GR. ALTIN2.887,44
BTC2.169.611,93

İsrailli Tümgeneral: İsrail’in Bir Yılı Kaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yönelik saldırıları devam etmektedir. Her geçen gün bölgede yeni katliamların yaşandığı bilinmektedir. İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, İsrail’in Gazze politikalarını analiz ederek ülkesinin karşı karşıya olduğu büyük tehlikeye dikkat çekmiştir.

Brik’in Haaretz gazetesindeki yazısında, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın yaptığı açıklamaların asılsız olduğunu belirtmiştir. Gallant’ın, Gazze’nin işgal edildiği ve Hamas’ın teslim olacağını söylediği açıklamalarının gerçeklikle örtüşmediğini dile getiren Brik, İsrail halkını yanılttığını belirtmiştir.

Dışişleri ve Savunma Komisyonu’nda yapılan açıklamalarda Gazze’deki durumun hedefinden saptığını belirten Brik, İsrail’in ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını ve ulus içinde yaşanan çatışmaların ülkeyi çöküşe götüreceği uyarısında bulunmuştur. Ateşkesin imkansız hale geldiğini belirten Brik, Netanyahu’nun yeni şartlarının müzakereleri zorlaştırdığını ifade etmiştir.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Hamas lideri Yahya es-Sinvar’ın, İsrail’in zor durumda olduğunu fark ettiğini belirten Brik, İsrail’in suikast politikalarının bölgede büyük sorunlara neden olabileceğini dile getirmiştir. Brik, Netanyahu’nun ve yakın çevresinin değişmesinin İsrail’i kurtarabileceğini ifade etmiştir.

Sonuç olarak, İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, ülkesinin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek Gazze politikalarının İsrail’i çöküşe sürükleyebileceği uyarısında bulunmuştur. Hizbullah ve Hamas’a karşı yıpratma savaşının devam etmesi halinde İsrail’in varoluşsal bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu belirtmiş ve ülkenin acilen değişime ihtiyacı olduğunu vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrailli Tümgeneral: İsrail’in Bir Yılı Kaldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!