G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,12
CNY4,85
GBP45,75
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,27
GR. ALTIN2.909,26
BTC2.178.985,33

Avrupa’da Sıcaklık Artışı Yüzlerce Ölüme Neden Olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC), küresel sıcaklık artışının ciddi sonuçlara yol açabileceğini duyurdu. Yapılan çalışmaya göre, sıcaklık artışları 3 derece ile sınırlandırılsa bile ek önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı yaşanabilir. Raporda, sıcaklığa bağlı ölümlerin yüzde 13,5 artabileceği ve iklim eyleminin ertelenmesinin maliyetini vurguladığı belirtildi.

JRC’nin yayımladığı raporda, soğuğa bağlı ölümlerin geçmiş yıllarda daha fazla olduğu ancak 3 derecelik bir sıcaklık artışı durumunda sıcak kaynaklı ölümlerin üçe katlanabileceği uyarısında bulunuldu. 1991-2020 yılları arasında Avrupa genelinde sıcak veya soğuğa atfedilen toplam ölüm sayısının yılda 407 bin olduğu belirtilirken, 3 derecelik ısınma senaryosunda bu ölümlerin üç kat artabileceği ifade edildi.

Rapora göre, sıcaklığa bağlı ölümler tüm bölgelerde artacak ancak güney Avrupa bölgelerinin en büyük ek yükü çekmesi bekleniyor. Özellikle Yunanistan, Fransa, İtalya ve İspanya gibi güney Avrupa ülkelerinde sıcaklığa bağlı ölümlerin ciddi şekilde artacağı belirtildi. Kuzey Avrupa’da ise yazların daha sıcak geçeceği ancak ölüm riskinin daha az olacağı vurgulandı.

2050 yılına gelindiğinde, Avrupa’daki sıcak noktaların özellikle güneyde, İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi bölgelerde yoğunlaşacağı ancak Fransa’nın da etkileneceği ifade edildi. Kuzey Avrupa’da ise yazların sıcak geçeceği ancak ölümcül olmayacağı belirtildi. Bu bölgelerde yaşlanan nüfusun aşırı sıcaklara karşı daha savunmasız hale geleceği vurgulandı.

JRC’nin raporunda, politika yapıcıların ve yetkililerin aşırı sıcak ve soğuk dönemlerde daha hassas bölgelere ve topluluklara öncelik vererek halk sağlığı sistemlerine yönelik zorluklara karşı harekete geçmeleri gerektiği belirtildi. Sonuç olarak, küresel sıcaklık artışının ciddi bir risk oluşturduğu ve bu riskle mücadele için acil önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’da Sıcaklık Artışı Yüzlerce Ölüme Neden Olabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!