G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Çin’den Yeni Nükleer Enerji Reaktörleri İçin Onay!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de Devlet Konseyi’nin 5 farklı bölgede 11 yeni nükleer enerji reaktörünün yapımına onay verdiği bildirildi. Çin basınındaki haberlere göre, Şandong, Ciangsu, Cıciang, Guangdong eyaletleri ve Guangşi Cuang Özerk Bölgesi’nde yeni nükleer reaktörler inşa edilecek. Bu projenin yaklaşık maliyetinin 30,85 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Ülke genelinde çeşitli eyaletlerde yer alacak 11 yeni reaktörün inşasını üstlenecek olan şirketler ise Devlete ait Çin Genel Nükleer Enerji Şirketi (CNGP) 6, Çin Ulusal Nükleer Enerji Şirketi (CNNC) 3 ve Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC) 2 olarak belirlendi. Çin, daha önce 2022 ve 2023 yıllarında da 10 yeni reaktör için onay vermişti. Şu anda 55 aktif nükleer reaktöre sahip olan ülke, ABD ve Fransa’nın ardından en fazla nükleer reaktöre sahip ülke konumunda bulunmaktadır.

Çin’in 2030 yılına kadar nükleer enerji kapasitesinde dünya lideri olmayı hedeflediği biliniyor. Bu hedef doğrultusunda proje veya yapım aşamasında olan 36 reaktörün devreye alınması planlanıyor. Çin’in nükleer enerji alanındaki bu büyük yatırımları, ülkenin enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve çevreye duyarlı enerji üretimine geçiş yapmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Çin’in nükleer enerjiye olan bu yatırımı, hem ülkenin enerji konusundaki gelecek planlarına hem de küresel enerji sektöründeki değişimlere yön veren faktörler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Nükleer enerjinin temiz enerji kaynakları arasında yer alması ve karbon salınımını azaltma potansiyeli, bu alandaki yatırımların artmasının sebeplerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Sonuç olarak, Çin’in nükleer enerji alanındaki büyük yatırımları, ülkenin enerji sektöründe liderlik konumunu güçlendirmeyi ve sürdürülebilir enerji üretimi hedeflerine ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu yatırımların ülke ekonomisine ve enerji sektörüne uzun vadede olumlu etkileri olması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin’den Yeni Nükleer Enerji Reaktörleri İçin Onay!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!