G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Lukaşenko’dan Korkutucu Tehdit: Üçüncü Dünya Savaşı Başlayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus devlet televizyonu “Rossiya” kanalına verdiği röportajda, gündemdeki konuları değerlendirdi. Lukaşenko, Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarının ülkesinin hava sahasını defalarca ihlal ettiğini ve bu durumun tehdit oluşturduğunu belirtti. Belarus, Ukrayna’dan gelebilecek tehditlere karşı önlem olarak mayın ve asker yerleştirerek sınırlarını korumaktadır. Bunun yanı sıra, NATO’nun Ukrayna’ya birlik göndermesi durumunda Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlayacağını ve korkunç seviyede bir tepki ile karşılaşılacağını açıkladı.

Lukaşenko, NATO ile savaşı istemediklerini ancak başka bir seçenekleri kalmadığında mecburen karşı koymak zorunda kalacaklarını dile getirdi. Devlet sınırının ihlal edilmesi durumunda anında yanıt verileceğini belirtti. Ayrıca, Ukrayna ordusunun Rusya toprağı Kursk bölgesine girmesi ile Ukrayna’nın gerginliğin arttığına da işaret etti. Lukaşenko, Rusya ile Ukrayna arasında barış müzakerelerinin tekrar başlatılması gerektiğini ve İstanbul’da Mart 2022’de hazırlanan anlaşmanın bu müzakereler için temel olabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Ukrayna’da artık Nazilerin bulunmadığını ve halkın çoğunluğunun Zelenskiy’e karşı tepkili olduğunu söyledi. Ayrıca, Ermenistan’ın Batı ile yakınlaşma politikalarına da değinerek, Ermenilere kimin ihtiyacı olduğunu sorguladı. Lukaşenko, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin acil durumlarda yardım için Rusya ve Belarus’a başvurduğunu belirtti. Sonuç olarak, Lukaşenko, Ukrayna meselesinin müzakere masasına oturularak çözülmesi gerektiğini ve tüm tarafların savaştan kaçınması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lukaşenko’dan Korkutucu Tehdit: Üçüncü Dünya Savaşı Başlayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!