G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev’den Tarihi Anlaşmaların İmza Töreninde Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında bir araya gelerek, Ermenistan ile barış çalışmalarının umut kaynağı olduğunu belirtti. Türkiye’nin Azerbaycan’a olan desteğinin süreceğini vurguladı. Aliyev ise Türkiye ve Azerbaycan birliğinin bölge ve Avrasya için önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’i resmi törenle karşıladı. İki lider, anlaşmaların imza töreni sonrası ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundular.

Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticaret hedeflerine değinerek, geçen seneki 7,5 milyar dolarlık ticaret hacminin, 15 milyar dolara ulaşması için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

AKPM toplantılarına Azerbaycan heyetinin katılımının engellenmesiyle ilgili olarak konuşan Erdoğan, Azerbaycan’a sağlanacak desteğin devam edeceğini belirtti. Karabağ’daki işgalin sona ermesiyle bölgede kalıcı barış için tarihi bir fırsat penceresinin açıldığının altını çizdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise konuşmasında, Türkiye ve Azerbaycan birliğinin sadece bölge için değil Avrasya için önemli olduğunu belirterek, Türkiye’nin bugün dünya çapında söz sahibi olduğunu dile getirdi.

Aliyev ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı ile ilgili olarak konuştu ve Şuşa’da gerçekleşecek zirveye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı davet ettiğini söyledi. Türkiye ile Azerbaycan arasında vergilendirme, veterinerlik ve yükseköğretim alanlarında 3 anlaşma imzalandığı da belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev’den Tarihi Anlaşmaların İmza Töreninde Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!