G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

İsrail Ordusu 2’si Kadın 23 Filistinliyi Serbest Bıraktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazzeli yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu tarafından alıkonulan 2’si kadın 23 Filistinli serbest bırakıldı. Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren İsrail’in saldırıları devam etmektedir. Gazze’deki masumları hedef alan İsrail ordusu, kaçmayı başaran Filistinlileri zorla gözaltına almaktadır. Gözaltına alınan Filistinliler, cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Gazze’deki bir yerel kaynak, bu konuda önemli bir bilgi vermiştir. İsrail ordusunun 27 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği kara saldırısında alıkoymuş olduğu Filistinlilerden bir kısmının serbest bırakıldığı duyurulmuştur. Serbest bırakılan Filistinliler, Han Yunus’a ulaşmak üzere Gazze Şeridi’nin güneyindeki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı kullanmışlardır.

Serbest bırakılan Filistinliler, Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne getirilerek sağlık durumları kontrol edilmiştir. Hastane kaynaklarına göre, yaklaşık 2’si kadın olan 23 Filistinlinin psikolojik ve sağlık durumlarının olumsuz etkilendiği belirtilmiştir. İsrail ordusu, 27 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ni işgal etmeye çalışarak aralarında kadınlar, çocuklar ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu binlerce Filistinliyi alıkoydu. Serbest bırakılanlar arasında yer alan Filistinlilerin sağlık durumları kötüleşmiş ve işkenceye maruz kaldıkları ortaya çıkmıştır. Ancak, halen birçok Filistinliye ulaşılamamaktadır ve onların akıbeti belirsizdir.

Bu olaylar, Orta Doğu’da süregelen çatışma ve insan hakları ihlallerinin bir göstergesidir. İsrail’in Filistinlilere yönelik zorbalık ve şiddeti uluslararası toplumda tepkiyle karşılanmaktadır. Filistinlilerin hakları ve yaşamları konusunda endişeler artmaktadır. İsrail ordusunun keyfi gözaltı ve işkence yöntemlerinden vazgeçmesi, barışçıl çözümler arayışının önünü açabilir. Uluslararası kuruluşların ve insan hakları savunucularının bu konuya ilişkin adımlar atmaları gerekmektedir. Filistin halkının güvenliği ve refahı için çözüm odaklı politikalar izlenmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu 2’si Kadın 23 Filistinliyi Serbest Bıraktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!