G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Atina Yakınlarında Çıkan Yangında 146 Ev Kullanılamaz Hale Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnavas’ta 11 Ağustos tarihinde başlayan ve yılın en büyük felaketi olarak değerlendirilen yangın sonucunda 146 ev zarar gördü. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan incelemede, yangından etkilenen toplam 242 evden 146’sının kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Avrupa Birliği’nin Copernicus uydu izleme sistemi tarafından yapılan ölçümlerde ise yangında 104 kilometrekarelik bir alanın zarar gördüğü belirlendi.

Atina Ulusal Gözlemevi’nin verilerine göre son 8 yılda Attiki bölgesinde 450 kilometrekare ormanlık alanın yangınlar sonucunda zarar gördüğü ve bu yangınların bölgenin toplam ormanlık alanının yüzde 37’sini oluşturduğu açıklandı. Yunanistan hükümeti, yangının neden çıktığı ve yayılmasının nedenleri hakkında detaylı bir soruşturma başlattı. Varnavas’ta etkilenen bölgelerde yapılan çalışmaların ilk aşaması tamamlanırken, hasarın boyutu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla çalışmalar devam etmektedir.

Yangın nedeniyle evleri zarar gören insanlara acil yardım sağlanırken, yangının çevreye verdiği zararın en aza indirilmesi için önlemler alınmaktadır. Avrupa Birliği’nin yangınla mücadele ekipleri de bölgeye destek vermektedir. Yangının büyümesini engellemek ve kontrol altına almak için yoğun çaba harcanırken, çevredeki vatandaşlar da yangına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılmaktadır.

Hayvanların da zarar gördüğü yangın sonrasında, bölgedeki doğal yaşamın yeniden canlanması için rehabilitasyon çalışmaları da devam etmektedir. Yangının etkilediği ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması ve çevrenin eski haline getirilmesi için uzun süreli projeler planlanmaktadır. Varnavas’ta yaşanan yangının etkileri uzun süre hissedilecek olsa da, felaket sonrasında bölgenin toparlanması için gerekli adımlar atılmaktadır.

Yunanistan halkı ve uluslararası toplum, Varnavas’taki yangın felaketi sonrasında mağdur olanlara destek vermek amacıyla yardım kampanyaları düzenlemektedir. Bölgeye gelen yardımlar ve sağlanan desteklerle birlikte, yangının yarattığı tahribatın en kısa sürede onarılması ve etkilerinin azaltılması hedeflenmektedir. Yangın felaketi, Yunanistan’da hükümetin, sivil toplumun ve uluslararası kuruluşların birlikte hareket ederek ortak çözümler bulmalarını sağlamış ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atina Yakınlarında Çıkan Yangında 146 Ev Kullanılamaz Hale Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!