G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

İsrail Saldırılarında 16 Bin 480 Filistinli Çocuk Öldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Medya Ofisi, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda 16 bin 480 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu çocuklardan 35’inin açlık nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi, İsrail saldırılarının çocuklar üzerindeki etkilerine ilişkin detaylı bilgiler paylaştı.

Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in Filistinli çocuklara yönelik kasıtlı saldırılar gerçekleştirdiğini ve son 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 16 bin 480 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti. Sevabite, ölenler arasında 53’ü erkek, 62’si kız 115 bebeğin olduğunu belirterek farklı Gazze bölgelerinden gelen çocukların da bu trajediye maruz kaldığını bildirdi.

Gazze’de açlık nedeniyle yaşamını yitiren 35 çocuğa da dikkat çeken Sevabite, 3 bin 500 çocuğun ise halihazırda açlık, kötü beslenme ve İsrail’in uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ayrıca, 17 binden fazla Filistinli çocuğun anne-babasız veya bir ebeveyni olmadan yaşadığı bilgisini paylaşarak bu çocukların büyük travmalar yaşadığını belirtti.

Gazze’de yiyecek, su, ilaç ve hijyen malzemelerinin kısıtlı olmasının çocuklar üzerinde ciddi psikolojik etkilere neden olduğunu ifade eden Sevabite, uluslararası insan hakları kuruluşları ve Birleşmiş Milletler’in bu konuda uyarılarda bulunduğunu söyledi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 40 bin 139 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 92 bin 743’ünün yaralandığı bilgisini de paylaştı. Ayrıca, binlerce kişinin enkaz altında hala kurtarılmayı beklediğine dikkat çekti.

İsrail’in sivil yerleşim birimlerini ve hastaneleri hedef alarak sivil halkı da hedef aldığını belirten Sevabite, İsrail ordusunun Gazze’yi adeta abluka altında tuttuğunu ve insani yardımların girişini engellediğini ekledi. Bu durumun Gazze’deki çocuklar üzerindeki etkilerinin uzun vadeli ve yıkıcı olduğunu aktardı. Sonuç olarak, Gazze’deki çocukların yaşadığı trajedinin devam ettiği ve uluslararası toplumun bu konuda daha fazla müdahalede bulunması gerektiği üzerinde durdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırılarında 16 Bin 480 Filistinli Çocuk Öldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!