G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.164.180,11

Amerika’da Seçmenlerin Yarısı Kamala Harris’i Destekliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’da yaklaşan başkanlık seçimlerine doğru seçmenlerin tercihleri netleşmeye başladı. Son ankete göre, seçmenlerin %48’i Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklerken, %41’i ise rakibi Donald Trump’ı olumlu buluyor. 5 Kasım’da yapılacak seçimler öncesinde adaylar arasındaki fark giderek açılıyor. Kamala Harris, başlangıçta geride başlamasına rağmen son ankette öne geçmeyi başardı. Diğer aday Donald Trump ise suikast girişiminden sonra popülerliğini kaybetmiş durumda ve Harris’in gerisinde kalmış durumda.

Associated Press’in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi tarafından yapılan ankette, Harris’in destek oranlarının arttığı görüldü. Demokrat seçmenlerin %83’ü Harris’i desteklerken, Cumhuriyetçilerin %80’i Trump’ı tercih ediyor. Kadın seçmenler arasında Harris daha popülerken, erkek seçmenler daha çok Trump’ı destekliyor. Önceki bir ankette ABD’lilerin ekonomi yönetimi konusunda Trump’ı, demokrasiye bağlılık konusunda ise Harris’i daha başarılı bulduğu belirtilmişti.

Amerika’nın 5 Kasım’da gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerine doğru ilerlerken, Kamala Harris ve Donald Trump arasındaki fark giderek açılmakta. Son ankete göre, seçmenlerin çoğunluğu Kamala Harris’i desteklerken, Trump’ın desteği azalmış durumda. Demokrat seçmenlerin çoğunluğu Harris’i tercih ederken, Cumhuriyetçi seçmenler Trump’ı destekliyor. Kadın seçmenler arasında Harris daha popülerken, erkek seçmenler Trump’ı daha çok tercih ediyor.

Sonuç olarak, Amerika’da yaklaşan seçimler öncesinde seçmenlerin tercihleri netleşmeye başladı. Kamala Harris’in öne geçtiği ankette, Demokrat seçmenlerin çoğunluğu Harris’i tercih ederken, Cumhuriyetçi seçmenler Trump’ı destekliyor. Kadın seçmenler arasında Harris daha popülerken, erkek seçmenler Trump’ı daha çok destekliyor. Önceki ankette ABD’lilerin ekonomi yönetimi konusunda Trump’ı, demokrasiye bağlılık konusunda ise Harris’i daha başarılı bulduğu belirtilmişti. 5 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimlerde hangi adayın zafer kazanacağı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amerika’da Seçmenlerin Yarısı Kamala Harris’i Destekliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!