G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

İsrail Başsavcısı Önerdi: UCM’nin Kararını Engellemek İçin Komisyon Kurulsun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara’nın, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı almasını önlemek için Gazze’deki insani durumu incelemek üzere bir komisyon kurulmasını önerdiği bildirildi. İsrail yönetiminin UCM’nin bu kararı almaması için adımlar attığı belirtildi. Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Netanyahu, Baharav-Miara ve diğer yetkililerle bir araya gelerek durumu ele aldı.

Görüşmede, UCM Başsavcısı Kerim Han’ın Netanyahu ve Gallant hakkında yakalama kararı talebinin ele alındığı belirtildi. Baharav-Miara’nın önerisi üzerine Gazze Şeridi’ndeki insani durumu incelemek amacıyla bir soruşturma komisyonu kurulması önerildi. Ancak, Baharav-Miara’nın bu komisyonun UCM’nin kararını etkileyebileceğinden emin olmadığı ifade edildi. İsrail’in, UCM’nin başvurusunu iptal etmek için Gazze’deki durumu soruşturacak bağımsız bir komisyon kurması gerektiği belirtildi.

Uzmanlar, UCM’nin Netanyahu ve Gallant hakkındaki yakalama kararını önlemenin tek yolunun bu komisyonun kurulması olduğunu savundu. Bu nedenle, Baharav-Miara ve İsrailli uzmanların Netanyahu’ya komisyonun kurulması konusunda baskı yaptığı ileri sürüldü. UCM Başsavcısı Kerim Han, 20 Mayıs’ta Netanyahu ve Gallant hakkında yakalama kararı başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Han, bu kişilerin Gazze’de savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlediğine inandığını belirtmişti.

İsrail’in UCM’nin bu kararını engellemek için adımlar attığı ve Gazze’deki insani durumu incelemek üzere bir komisyon kurma önerisi getirdiği bildirildi. Uzmanlar, bu komisyonun kurulması halinde UCM’nin kararını iptal etme olasılığının artacağını belirtti. Netanyahu ve Gallant hakkındaki yakalama kararı başvurusu ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. UCM’nin kararının İsrail ve uluslararası toplum üzerindeki etkisi merak konusu. Hazırlanan komisyonun sonucu ve UCM’nin tutumu, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başsavcısı Önerdi: UCM’nin Kararını Engellemek İçin Komisyon Kurulsun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!