G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.494,31

Donald Trump: “ABD’nin Afgan Halkının Hayatına Karışması Hatasıydı” – Sosyal Medyada Yeniden Gündem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi yaptığı konuşmalarla gündemde kalmaya devam ediyor. Trump’ın, Afganistan’ın iç işlerine karışmaktan ve ülkeyi terk etme konusundaki politikalarını eleştiren sözleri sosyal medyada yeniden dolaşmaya başladı.

Demokratlar’da Joe Biden adaylıktan çekildi ve yerine Kamala Harris’in geçmesiyle, Cumhuriyetçiler’de ise Donald Trump eski başkan olarak seçim kampanyalarını sürdürüyor. Trump, seçmenlere vaatlerini anlatırken, “ABD dünyanın polisliğini bırakmalı” politikasını sürdürdüğü videoları paylaşıyor.

Geçen yıla ait olduğu söylenen bir mitingde, Trump’ın Amerikalılara hitaben yaptığı konuşmada Afganistan’ın durumuna değinmesi dikkat çekti. Afganistan’dan çekilme gerekliliğine vurgu yapan Trump, Afgan kadınlarının örtülerine dikkat çekti. “Afgan kadınları binlerce yıldır örtülüydü. Ne b*k yemeye biz oraya gittik te onlara örtünüzü çıkarın dedik? Bana göre örtünmek makyaj yapmaktan daha pratik. Kadın olsam herhalde örtünürdüm.” şeklinde konuştu.

Trump’ın bu sözleri ABD’nin Afganistan’daki varlığını sorgulayan ve ülkenin iç işlerine müdahale etmesini eleştiren bir yaklaşım sergiliyor. Ayrıca, kadınların giyim tercihlerine dair kişisel yorumlar yapması da eleştirilere neden oluyor.

Trump’ın Afganistan politikalarını eleştirmesi, Afgan toplumunun ve kültürünün Amerika tarafından anlaşılamadığını ve kendi kararlarını kendisinin vermesi gerektiğini savunan bir düşünceyi yansıtıyor. Özellikle Afgan kadınlarının giyim tercihleri gibi kişisel konulara dair yaptığı yorumlar, kadın hakları savunucuları ve toplumda genel olarak tartışmalara neden olabilir.

Trump’ın bu sözleri, ABD’nin dış politika anlayışını ve uluslararası ilişkilerini şekillendiren unsurları da sorgulatan bir içeriğe sahip. Ayrıca, ABD’nin dünya üzerindeki müdahaleci politikalarının sorgulanmasına da zemin hazırlıyor. Trump’ın Afganistan’a dair politikaları ve bu konudaki söylemleri, Amerikan siyasetinde ve uluslararası ilişkilerdeki dengelerde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Donald Trump: “ABD’nin Afgan Halkının Hayatına Karışması Hatasıydı” – Sosyal Medyada Yeniden Gündem

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!