G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.157.062,69

Uzay İstasyonu’nda Güneşin Doğuşu: Astronot Matthew Dominick’in Muhteşem Görüntüleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevli astronot Matthew Dominick, güneşin doğuş anına ilişkin paylaştığı video ile büyük ilgi çekti. Uzay boşluğu ve gökyüzü, insanoğlunun tarih boyunca merak ettiği soruları gündeme getirdi ve teknolojinin ilerlemesiyle yapılan keşifler sayesinde keşfedilen uzay boşluğunun genişliği ve görsel zenginliği insanları etkilemeye devam etmektedir.

Matthew Dominick, ISS’den kırmızı ve yeşil aurora akımları arasında Ay’ın batışını ve güneşin doğuşunu gösteren bir video paylaştı. NASA astronotu Dominick, paylaşılan görüntülerde Ay’ın kırmızı ve yeşil aurora akımlarına batışını ve ardından Soyuz’u açık mavi ile aydınlatan gün doğumunu hızlandırılmış bir şekilde sundu. Aurora’nın (yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen parçacıkların etkileşimi sonucu oluşan doğal ışıma) son birkaç günde oldukça etkileyici olduğunu belirten Dominick, Cygnus’a gelen yeni bir lensi denemek için harika bir zamanlama olduğunu ifade etti.

Görüntülerde ayrıca ISS’nin bir kısmı, Dünya atmosferinde parlayan auroralar ve yoğun bir yıldız kümesi de yer aldı. Astronot Dominick, binlerce kareye baktığını ve çoğunda auroranın bulunduğunu ancak bazı karelerde Samanyolu’nun ön plana çıktığını belirtti. ISS’den gelen bu görüntüler, uzayın derinliklerine ve güzelliklerine dair insanlara farklı bir perspektif sunmaktadır.

Bu olağanüstü anların kaynağı olan Uluslararası Uzay İstasyonu, teknolojinin ve insan keşfi aracılığıyla uzayın gizemlerini çözmeye ve keşfetmeye devam etmektedir. Astronotlar, güneşin doğuşunu, Dünya atmosferinde parlayan auroraları ve diğer göksel güzellikleri ISS’den yaptıkları paylaşımlarla insanlarla paylaşarak uzayın büyüleyici dünyasını daha yakından tanımalarını sağlamaktadır.

Uzay keşiflerinin ve ISS’nin etkileyici görüntülerinin paylaşılmasıyla, insanlar uzayın derinliklerindeki gizemlere ve güzelliklere daha fazla ilgi duymaktadır. ISS’de görevli astronotların yaptığı paylaşımlar, insanlığın uzaya olan merakını canlı tutmakta ve uzayın büyüsünü herkesle paylaşmaktadır. Matthew Dominick’in paylaştığı güneşin doğuşuna ilişkin video da bu büyüleyici deneyimlerden biri olarak insanlara ulaşmış ve büyük bir ilgi görmüştür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzay İstasyonu’nda Güneşin Doğuşu: Astronot Matthew Dominick’in Muhteşem Görüntüleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!