G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Netanyahu, Doha’ya Müzakere İçin Heyet Gönderiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere bugün Katar’ın başkenti Doha’ya gitmelerini onayladığını duyurdu. ABD, Mısır ve Katar, İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda müzakerelere başlamaları çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından İsrail, 15 Ağustos tarihinde planlanan görüşmeler için müzakereciler gönderme kararı aldı. İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun İsrail heyetinin Doha’ya hareket etmesini ve müzakereleri yürütme yetkisini onayladığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Gazze’de yaşanan acı durumun sona ermesi gerektiğini belirterek ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının tamamlanması gerektiğini söyledi. Üç lider ve ekipleri aylardır süren görüşmeler sonucunda bir çerçeve anlaşması oluşturdu ve şimdi sadece uygulama detayları üzerinde çalışılıyor. Bu anlaşma, 31 Mayıs 2024’te Başkan Biden tarafından açıklanan ilkeler ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2735 sayılı kararıyla destekleniyor. Herhangi bir tarafın bahanesi olmadığını belirten liderler, rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesin başlaması gerektiğini vurguladılar.

ABD, Mısır ve Katar, her iki tarafı 15 Ağustos tarihinde Doha veya Kahire’de acil görüşmeler için bir araya gelmeye davet etti. Arabulucular olarak, gerekirse kalan uygulama sorunlarını çözecek bir köprü önerisi sunmaya hazır olduklarını belirttiler. Her iki tarafın beklentilerini karşılayacak şekilde anlaşmanın uygulanması için çalışacaklarını dile getirdiler. Tüm taraflara daha fazla gecikmeden anlaşmayı hayata geçirmeleri çağrısında bulundular.

Sonuç olarak, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun onayıyla ateşkes müzakereleri için heyetin Doha’ya gitmesi kararlaştırıldı. ABD, Mısır ve Katar ise İsrail ve Hamas arasında ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda müzakerelere başlanması için çağrı yaptılar. Liderler, acil olarak 15 Ağustos’ta Doha veya Kahire’de tekrar bir araya gelme kararı aldılar ve anlaşmanın uygulanması için taraflara çağrıda bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu, Doha’ya Müzakere İçin Heyet Gönderiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!