G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,87
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.763,36
Petrol71,30
GR. ALTIN2.927,27
BTC2.240.602,71

Gana’da Dang Humması Vakaları 100’e Ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı Afrika ülkesi Gana’da dang humması vakaları artarak devam etmektedir. Gana Sağlık Hizmetleri Genel Direktörü Patrick Kuma-Aboagye, dang humması vakalarının geçen ay Gana’nın Eastern vilayetinde başladığını ve şu anda ülkenin 6 eyaletine yayıldığını açıkladı. Vaka sayısının 100’e ulaştığını belirten Kuma-Aboagye, ayrıca 103 şüpheli vakanın daha olduğunu ifade etti. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla bölgeye ek sağlık ekipleri gönderildi.

Dang humması ilk olarak 15 Temmuz’da Gana’nın Eastern vilayetinde tespit edilmişti. Hastalık, tropikal ve subtropikal bölgelerde sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşmaktadır. Kuluçka döneminden sonra genellikle hafif ateşe yol açan dang humması, nadir vakalarda ölüme neden olabilmektedir. Vakalar, genellikle mart, haziran, eylül ve aralık gibi yağışlı dönemlerde artış göstermektedir. Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sivrisinek popülasyonunu artırarak sıtma ve dang humması vakalarını tetiklediğini belirtmektedir. Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün su birikintilerinde larva geliştirmesinden dolayı potansiyel üreme alanlarının sürekli ilaçlanması gerekmektedir.

Gana Sağlık Hizmetleri, dang humması salgınının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf etmektedir. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla sağlık ekipleri bölgelere sevk edilmiş olup, şüpheli vakalara yönelik testler yapılmaktadır. Gana’nın çeşitli bölgelerinde artan dang humması vakaları, sağlık uzmanları tarafından ciddi bir tehdit olarak değerlendirilmektedir.

Ülkedeki dang humması salgınıyla mücadele devam ederken, halkın sivrisinek ısırıklarından korunması için alınacak önlemler ve sivrisinek populasyonunun kontrol altına alınması büyük önem taşımaktadır. Gana’da artan dang humması vakalarıyla ilgili olarak sağlık yetkilileri sürekli olarak bilgilendirme yaparak halkı gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyor. UIAlertAnadolu Ajansı (AA) kaynaklı haber, Gana’da dang humması vakalarının arttığını ve ulusal çapta önlemler alındığını vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gana’da Dang Humması Vakaları 100’e Ulaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!