G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

İsrail Milletvekili: İsrail Gazze’de “Kasıtlı Soykırım” İşliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Parlamentosundaki muhalif Ortak Liste Partisi Milletvekili Ofer Cassif, İsrail hükümetinin Gazze Şeridi’nde “kasıtlı soykırım” işlediğini belirtti. İsrail’in Gazze’ye yönelik abluka altındaki saldırıları devam ederken, Cassif’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Çünkü Gazze’de 3 gün önce doğan ikiz bebekler ve annelerinin İsrail saldırısında öldürülmesiyle ilgili şok edici bir duruma tepki gösterdi. Cassif, “İsrail hükümeti Gazze’de kasıtlı soykırım işliyor.” şeklinde açıklama yaptı.

İsrail ordusunun Gazze’nin Deyr el-Belah bölgesinde gerçekleştirdiği saldırı sonucunda anne Cumane Arife ve 3 gün önce doğan ikiz bebeklerinin hayatını kaybetmesi, İsrail hükümetinin Gazze’deki amaçlı bir soykırım gerçekleştirdiği iddialarını güçlendirdi. 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 929 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 92 bin 240 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail Parlamentosu’ndaki muhalif bir milletvekili olan Ofer Cassif, özellikle Gazze’deki son saldırılarda yaşanan insanlık dışı olayları dünya kamuoyuna duyurarak, İsrail hükümetini suçlamaktadır. Cassif’in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, Gazze’de yaşanan trajediler karşısında duyduğu öfkeyi ve üzüntüyü açıkça ortaya koymaktadır.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları uluslararası arenada da büyük tepkilere sebep olmaktadır. Özellikle masum sivillerin hedef alındığı ve yaşam hakkının ihlal edildiği bu saldırılar, insan hakları örgütlerinin ve ülkelerin kınadığı bir durum olmuştur. Cassif’in de bu konuda yaptığı açıklamalar, İsrail hükümetinin Gazze’de gerçekleştirdiği eylemlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu göstermektedir.

İsrail Parlamentosu’ndan gelen bu tür tepkiler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına yönelik uluslararası baskıyı artırmaktadır. Cassif’in cesur açıklamaları, sivillerin yaşam hakkının korunması ve barışçıl çözümlerin bulunması konusundaki önemli bir uyarı niteliğindedir. İsrail hükümetinin Gazze’de işlediği iddia edilen soykırım suçlamaları, uluslararası toplumun da dikkatini çekmekte ve bu konuda adımlar atılması gerektiğini vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Milletvekili: İsrail Gazze’de “Kasıtlı Soykırım” İşliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!