G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

İsrail Ordu, Gazze’deki Filistinlileri Göçe Zorluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde bulunan Filistinlileri göçe zorlayarak yeni bir tahliye kararı yayımladı. 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze’ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail, zorunlu göçü bir silah olarak kullanmaya devam ediyor. İsrail ordusu, Filistinlileri güvenli bölge olduğunu iddia ettiği yerlerde toplayarak hedef alıyor. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a bağlı Beni Suheyla ve Mahatta bölgelerindeki yerleri boşaltmalarını istedi. Ardından bölgedeki Filistinliler bir kez daha göçe zorlandı.

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, Gazze’de yaklaşık 2,3 milyon nüfusunun %90’ı yerinden edildi. Gazze’deki Filistinliler, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana her ay göçe zorlanıyor. BM, İsrail ordusunun Gazze’deki bölgelerin %84’ünün boşaltılmasını talep ediyor. İsrail ordusu, Filistinlilerden güvenli olduğunu iddia ettiği El-Mevasi’ye gitmelerini istedi. Adraee, Tel Aviv’e Gazze’den roket atıldığı iddiasında bulunarak, Beni Suheyla ve Mahatta’daki bazı yerlere saldırı düzenleyeceklerini belirtti.

İsrail ordusunun Gazze’de süren saldırılarına devam etmesi ve Filistinlileri sürekli olarak göçe zorlaması sivil halkı olumsuz etkiliyor. BM’nin çağrılarına rağmen İsrail ordusunun herhangi bir geri adım atmaması, uluslararası toplumda endişe yaratıyor. Gazze’de yaşayan insanlar sürekli olarak hayatlarını riske atmak zorunda kalıyor ve yerlerinden ediliyorlar.

İsrail ordusunun Filistinlileri göçe zorlama politikası uluslararası hukuka aykırı olarak değerlendiriliyor. Sivil halkın korunması gerektiği ve savaş hukukunun ihlal edilmemesi gerektiği hatırlatılıyor. Ancak İsrail’in sivilleri hedef alarak ve göçe zorlayarak savaş politikalarını sürdürmesi, insani krizin derinleşmesine neden oluyor. Uluslararası toplumun bu konuda daha etkili bir şekilde adım atması beklenirken, Filistinlilerin yaşadığı dram devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordu, Gazze’deki Filistinlileri Göçe Zorluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!