G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Starbucks CEO’su İstifa Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahve zinciri Starbucks’ın Üst Yöneticisi (CEO) Laxman Narasimhan, son iki çeyrekte gelirlerinde düşüş yaşandığı için görevinden ayrıldı. Türkiye’de 685 mağazası bulunan şirket, İsrail’e destek verdiği için boykotlara maruz kaldı ve yönetim değişikliğine gitti. Narasimhan’ın CEO ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden ayrıldığı açıklandı ve Chipotle’den gelen Brian Niccol’un Starbucks’a başkan ve CEO olarak atandığı duyuruldu. Niccol, 9 Eylül’de yeni görevine başlayacak.

Starbucks, İsrail’e destek veren uluslararası firmalara yönelik boykotlardan olumsuz etkilendi. Gazze’ye yapılan saldırılar nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarına hedef olan şirketin finansal sonuçları zayıfladı. ABD’li kahve zincirinin geliri, ocak-mart döneminde yüzde 2 azalırken küresel satışları yüzde 4 düştü, 2020’den bu yana ilk defa bu denli bir düşüş yaşandı. Nisan-haziran döneminde ise gelir yüzde 0,6 azalarak küresel satışlarda da yüzde 3’ün altına inildi.

Starbucks, Türkiye’de 685 mağazası ile geniş bir kitleye hizmet verirken, son dönemde gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşandı. İsrail’e verdiği destek nedeniyle boykot kampanyalarına maruz kalan şirket, yönetim değişikliğine gitti. CEO Laxman Narasimhan, başarısız mali sonuçlar nedeniyle görevinden ayrılırken, onun yerine Brian Niccol atandı. Starbucks’ın mali işler direktörü Rachel Ruggeri, Niccol’un göreve başlayacağı tarihe kadar geçici CEO olarak görev yapacak.

Starbucks, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve boykot kampanyaları nedeniyle mali açıdan olumsuz etkilendi. Son iki çeyrekte gelirlerinde düşüş yaşayan şirket, global satışlarında da ciddi bir gerileme gördü. Yeni atanan CEO Brian Niccol’un bu zorlu dönemde şirketi nasıl ilerleteceği ise merak konusu. Starbucks, finansal sonuçları olumlu yönde etkileyebilmek adına stratejik adımlar atmaya devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Starbucks CEO’su İstifa Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!