G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Yunanistan’da 2024 Yılının En Büyük Yangını

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’da 11 Ağustos tarihinde başlayan ve en az bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangın, Atina yakınlarındaki Varnava bölgesinde ortaya çıktı ve ülkenin en büyük yangını olarak tarihe geçti. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının Attiki bölgesine yayılması üzerine hava ve karadan müdahaleler devam ediyor. Türkiye’nin de 2 uçak ve 1 helikopter yardımıyla destek verdiği yangında, Atina çevresinde risk altındaki bölgelerin tahliyesi yapılırken buna rağmen felaketin büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeniyle operasyonel planların sürekli güncellenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yunanistan İtfaiyeciler Federasyonu Başkanı Nikos Lavranos, yangının kontrol altına alınmaya başlandığını belirtirken, rüzgarın tekrar kuvvetlenmesinin endişe verici olduğunu ifade etti. Lavranos ayrıca, tahliye emirlerine uymamakta direnen bazı insanların evlerinde mahsur kaldığını ve bu durumun itfaiyecilerin hayatını olumsuz etkilediğini söyledi. Ülke genelinde 100 binden fazla alanın zarar gördüğü yangında üç hastane, iki manastır ve pek çok yerleşim biriminin tahliye edildiği bilgisi veriliyor.

Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve Romanya gibi ülkeler de uçak, itfaiye ekipleri ve araçlar göndererek Yunanistan’a destek oluyor. Varnava ve Vrilisia bölgelerini etkileyen yangında, bir kişinin cansız bedeni bulunmuş ve 65 yaşındaki bir çalışana ait olduğu düşünülen bu ceset, tahliye emri verilen bir binanın içerisinde keşfedilmiştir.

Geçmiş yıllarda Yunanistan’da yaşanan orman yangınlarının ardından belirli dönemlerde artan doğal afet tehlikesi, ülkede ciddi önlemlerin alınmasını gerektiriyor. 2023 yılında meydana gelen orman yangınlarında 28 kişinin hayatını kaybettiği bilinirken, 2018’de Mati sahil kasabasında gerçekleşen yangında ise yüzden fazla kişi yaşamını yitirmişti. Bu yüzden yangınlarla mücadelenin sürekli bir hassasiyetle ele alınması ve uluslararası dayanışmanın önemi her geçen gün artmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan’da 2024 Yılının En Büyük Yangını

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!