G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

İsrail’de 5 Asker, Filistinli Esire Tecavüz Davasında Ev Hapsine Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Negev Çölü’ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde yaşanan olayda İsrail askerlerinin bir Filistinli esire tecavüz etmelerine ilişkin ortaya çıkan görüntüler, 5 asker hakkında ev hapsi kararı alınmasına neden oldu. Bu olay, İsrail’in Gaza’da sivilleri katlederken gözaltı merkezlerinde de işkenceye devam ettiğini ortaya çıkardı.

İsrail’in Negev Çölü’ndeki Sde Teiman gözaltı merkezi, “İsrail’in Guantanamosu” olarak adlandırılmaktadır. Burada Filistinli esirlere tecavüz edildiği anlara ilişkin görüntüler dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Bu skandal olay, İsrail’de büyük bir siyasi krize yol açtı.

İsrail’de bir askeri mahkeme, alıkonulan Filistinliye tecavüz etmekle suçlanan 5 asker hakkında ev hapsi kararı verdi. Kararın ardından, askerlerin 22 Ağustos’a kadar ev hapsinde tutulmalarına karar verildi. Güvenlik kamerası kaydına rağmen tutuklanmayan askerlere ev hapsi cezası verilmesi dikkat çekici bir karar olarak değerlendirildi.

Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan Filistinli esire tecavüz edildiği anların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri yayınlanmıştı. 10 askerden 5’i serbest bırakılırken diğerleri hakkındaki soruşturma ise devam ediyor. Gözaltı merkezinde tutulan Gazzelilerin, açık bir alanda günlerce gözleri bağlı ve elleri kelepçeli şekilde oturtulduğu belirtilmişti.

Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı muamele ve işkence New York Times gazetesinde de haber konusu olmuştu. Burada tutulan ve daha sonra serbest bırakılan Gazzelilerin, işkencelere maruz kaldıklarını dile getirmişlerdi. İsrail mahkemesi, Filistinli esire tecavüzle suçlanan 5 askerin gözaltı sürelerini uzatmıştı.

Bu olay, İsrail’deki Filistinlilere karşı uygulanan zulmün ve işkencenin boyutlarını gözler önüne serdi. Sivilleri katleden İsrail güçleri, gözaltı merkezlerinde de insanlık dışı muamelelere devam ediyor. Olayın ardından İsrail’de siyasi anlamda büyük tartışmaların yaşanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de 5 Asker, Filistinli Esire Tecavüz Davasında Ev Hapsine Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!