G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,95
CNY4,84
GBP45,33
EURO/USD1,11
BIST9.938,97
Petrol73,89
GR. ALTIN2.871,62
BTC2.171.904,31

İsrail’in Bombardımanı Altındaki Gazze’de Cilt Hastalıkları Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden bombardıman saldırıları, bölgede yaşayan Filistinli çocuklar için ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Temiz su sıkıntısı ve hijyen eksikliği, çocukların cilt hastalıklarıyla mücadele etmelerine neden olmaktadır.

Gazze Şeridi’nde İsrail’in saldırıları devam ederken, bölgede yaşayan insanlar temiz suya ve hijyene erişimde büyük sıkıntılar yaşıyor. İsrail’in yoğun bombardımanı nedeniyle kanalizasyon sistemleri çökmüş durumda, sokaklar çöp yığınlarıyla dolu ve evlerini terk ederek kamplarda yaşayan insanlar korkunç koşullar altında hayatta kalmaya çalışıyor.

Bu kötü hijyen koşulları özellikle çocuklar arasında cilt hastalıklarının yayılmasına neden olmaktadır. Kamal Adwan Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, temizlik malzemelerinin sınırlı olması ve işgal nedeniyle gıda ve ilaçların kısıtlanması, çocukların sağlığını olumsuz etkilemektedir.

Hastaneye gelen yüzlerce çocuk ve kadın, vitiligo, uyuz ve diğer cilt hastalıklarıyla mücadele etmektedir. Bu hastalıkların tedavi edilmesi için gerekli ilaçların acil bir şekilde sağlanmaması durumunda Gazze’de sağlık açısından büyük bir felaket yaşanabilir. İsrail saldırılarından dolayı hastanede yalnızca bir dermatolog kaldığı bilgisi de endişe vericidir.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamada da, Gazze’deki çocukların cilt sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya olduğu ve bu durumun sağlıksız yaşam koşulları ve süregelen düşmanlıklar nedeniyle arttığı belirtilmiştir. UNICEF, Gazze’deki çocukların acil şekilde desteklenmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Gazze Şeridi’nde yaşanan bu sağlık krizi, temiz suya ve hijyene erişimin önemini bir kez daha göstermektedir. Uluslararası toplumun, Gazze’deki insanlara yardım elini uzatması gerekmektedir. Aksi takdirde, cilt hastalıkları ve diğer sağlık sorunlarıyla başa çıkmak oldukça zor olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Bombardımanı Altındaki Gazze’de Cilt Hastalıkları Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!