G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,00
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,24
GR. ALTIN2.885,15
BTC2.165.477,16

İsrail, 75 Bin Sivili Yerinden Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, Han Yunus’un doğusunu, batısını ve merkezini kapsayan en geniş tahliye emrini dün yayınladı. Binlerce kişinin yerinden edilmesine ve ölümüne neden olan İsrail, Gazze’de güvenli bölgelere saldırmaya başladı. Bu saldırılarda güvenli sayılan yerler dahi hedef olurken UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 75 binden fazla sivilin birkaç günde yerinden edildiğini belirtti.

Lazzarini, Filistinli sivillerin yıllardır savaş ve çatışmaların ortasında kaldığını, son günlerde ise Gazze’nin güney batısında büyük bir yer değişikliği yaşandığını söyledi. İsrailli yetkililerin ardı ardına yayınladığı tahliye emirleriyle insanların sürekli kaçmaya zorlandığını ve çoğu sadece ellerindeki küçük çantayla hayatlarını sürdürebildiğini ifade etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Avichay Adraee, açıklamasında terör eylemlerinin artması ve güvenlik endişesi nedeniyle insani yardım bölgesinin sınırlarının yeniden belirlendiğini ve bazı bölgelerin artık güvenli olmadığını belirtti. Bu sebeple Jalaa Mahallesi’ndeki sakinleri ve yerinden edilmiş kişileri güvenli bir alana tahliye etmeleri için uyardı.

Batı medyası, bu tahliye emrinin 10 aydır süren çatışma sürecinde en büyük emirlerden biri olduğunu duyurdu. İsrail’in Gazze’de geniş çaplı tahliye emri vermesi bölgedeki krizi daha da derinleştirmiş durumda. Bu süreçte taraflar arasında insani yardım ve güvenlik endişeleri öne çıkarken, bölgedeki çatışmaların sonuçları büyük bir halk acısına neden olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, 75 Bin Sivili Yerinden Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!