G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Norveç, Savunma Kabiliyetlerini Güçlendiriyor: 580 Milyon Dolarlık HIMARS Satışı Onaylandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç, savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın onayı ile 580 milyon dolarlık bir silah satın alımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, 9 Ağustos 2024 tarihinde Kongre’ye gerekli sertifikayı vererek, Norveç’in M142 HIMARS ve ilgili ekipmanlarını satın alma sürecini başlattı.

Bu sözleşme kapsamında Norveç’in alması planlanan ekipmanlar arasında 16 adet M142 Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemi, 15 adet IMPS M30A2 GMLRS harp başlığı podlu sistemi, 15 adet M31A2 GMLRS Unitary yüksek patlayıcı podları, 100 adet ATACMS podları ve LCRRPR podları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra eğitim, dokümanlar, destek ve test ekipmanları da paketin içeriğinde yer almaktadır.

DSCA yetkililerine göre, bu satış Norveç’in mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı savunma kabiliyetini artıracak ve ABD ile iş birliğini güçlendirecek. Norveç, söz konusu ekipmanların silahlı kuvvetlerine entegresinde herhangi bir zorluk yaşamayacak ve topçu gücünü de geliştirebilecektir.

Bu satış talebi sonrasında Norveç, Lockheed Martin şirketi ile müzakerelere başlayabilir. Anlaşma tamamlandığında ABD, NATO ve Norveç Silahlı Kuvvetleri arasındaki iş birliğini daha da güçlendirecektir. M142 HIMARS, çok yönlü bir silah olup 6×6 FMTV kamyon şasesine monte edilebilir ve farklı görevler için çeşitli mühimmatlarla donatılabilir. Hafif taarruz ateşine ve şarapnel etkisine zırhı sayesinde dayanıklı olan bu sistem, birçok ülkenin envanterinde bulunmaktadır.

Norveç’in savunma kapasitesini güçlendirme çalışmaları kapsamında gerçekleşecek bu satış, ülkenin stratejik konumunu daha da güçlendirecek ve uluslararası alanda güvenlik iş birliğine önemli katkılar sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Norveç, Savunma Kabiliyetlerini Güçlendiriyor: 580 Milyon Dolarlık HIMARS Satışı Onaylandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!