G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Zelensky: Ukrayna Ordusu Saldırganın Topraklarına Taşıdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna ve Rusya arasında 2022 yılında başlayan savaş devam ediyor. Ukrayna ordusunun 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesine başlattığı sınır ötesi saldırıların ardından Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Ukrayna ordusunun saldırganın topraklarına savaşı taşıdığını kabul ederek açıklamalarda bulundu. Zelensky, saldırıların Rusya’nın batısındaki Kursk bölgesine düzenlendiğini belirtirken, ülkesinin adaleti yeniden tesis edebileceğini ve saldırgana baskı uygulayabileceğini vurguladı.

Zelensky ayrıca Ukrayna’ya destek olan ülkelere teşekkür ederek, yaptırımların etkili olduğunu söyledi. Rusya’ya karşı yeni önlemler alacaklarını ve müttefik ülkelerle iş birliği içinde olduklarını belirtti. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nden alınan yardım paketinde HIMARS, Stinger füzeleri ve 155 mm topçu mermileri bulunduğunu ve yardımın cephedeki etkisini hızlı bir şekilde görmeyi amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, uzun menzilli yetenek konusundaki diğer kararları sabırsızlıkla beklediklerini ve bu kararların adil bir barışa yaklaşmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’nın saldırısını “büyük bir provokasyon” olarak nitelendirmesinin ardından, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesine girmesinden sonra şiddetli çatışmalar başlamıştı. Rusya, Ukrayna’nın ilerleyişini durdurmakta zorlanınca, Kursk bölgesinde “terörle mücadele” durumunu ilan ederek 76 binden fazla kişiyi tahliye etti. Ayrıca, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde “terörle mücadele” durumu ilan ettiği bilgisi paylaşıldı.

Bu gelişmelerin ardından dünya genelinde endişeler artarken, Ukrayna’nın kararlı tavrı ve uluslararası desteği barışın sağlanması için umut oluşturuyor. Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, taraflar arasında yeni bir diplomasinin başlaması ve çatışmaların sona erdirilmesi için çaba harcanması gerekiyor. Öte yandan, insan hakları ve uluslararası hukuk ilkelerinin korunması da bu süreçte önemli bir unsur olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zelensky: Ukrayna Ordusu Saldırganın Topraklarına Taşıdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!