G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

İsrail Maliye Bakanı: “Ateşkese Boyun Eğmeyeceğiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları başladığından beri süregelen çatışmalar, ABD’nin ateşkes çağrısına rağmen devam etmektedir. İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, bu çağrıya karşı “dış baskıya boyun eğmeyeceklerini” ve ateşkese karşı çıkacaklarını açıklamıştır.

Bezalel Smotrich, ABD’nin, Mısır’ın ve Katar’ın Gazze’de ateşkes taleplerine karşı çıkmış ve bu çağrıları “teslim olma anlaşması” olarak nitelendirmiştir. Smotrich, İsrail’in güvenliğinin tehlikeye atacak hiçbir anlaşmaya karşı çıkacaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını belirtmiştir. ABD’nin de İsrail’in güvenliğini korumasını beklediklerini dile getiren Smotrich, “Hamas’a teslim olmayacaklarını” vurgulamıştır.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Smotrich’in açıklamalarına tepki göstermiş ve ateşkes çağrıları karşısında Smotrich’in itirazlarını yanlış ve absürt olarak nitelemiştir. Ancak İsrail ordusunun Gazze’de gerçekleştirdiği hava saldırısında bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu saldırıda insan hakları ihlalleri yaşanmış ve insani kriz derinleşmiştir.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırının düzenlendiği okulda sivil halkın barındığı, ancak İsrail ordusu tarafından Hamas üyelerinin olduğu iddiasıyla hedef alındığı belirtilmiştir. Bu durum, çatışmanın sivilleri hedef aldığı eleştirilerinin artmasına sebep olmuştur.

Çatışmalar sırasında barış ve ateşkes talepleri artarken, İsrail’in ateşkese karşı durma kararlılığı çatışmanın devam etmesine neden olmuştur. ABD, Mısır ve Katar gibi ülkelerin çabalarına rağmen taraflar arasında anlaşma sağlanamamış ve çatışmalar devam etmiştir.

Sonuç olarak, İsrail’in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in ateşkese karşı durma kararlılığı çatışmanın çözümünde engel oluşturmuştur. Sivil kayıpların artması ve insani krizin derinleşmesi çatışmanın sona erdirilmesi gerekliliğini daha da artırmıştır. ABD ve diğer ülkelerin barış ve ateşkes çağrılarına rağmen taraflar arasında uzlaşma sağlanamamıştır ve çatışmalar devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Maliye Bakanı: “Ateşkese Boyun Eğmeyeceğiz!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!