G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

İsrail Saldırısında 2 Filistinli Gazeteci Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 168 Filistinli gazeteci öldürüldü. Son saldırılarda da 2 gazeteci hayatını kaybetti. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda Filistin Televizyonu’nda çalışan Temim Ahmed Ebu Muammer ve El-Aksa Kanalı’nda çalışan Abdullah Mahir es-Susi isimli gazetecilerin öldüğü ifade edildi.

Filistinli gazetecilerin hedef alınması ve öldürülmesi uluslararası toplum ve örgütler tarafından kınandı. Yapılan açıklamada, İsrail’in suçlarından dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanması, soykırım suçunu, katliamı ve gazetecilere yönelik suikastları durdurması için baskı yapılması çağrısında bulunuldu. Bu çağrıyla birlikte İsrail’e yönelik uluslararası tepkiler artarken, Gazze’de öldürülen gazeteci sayısı ise 168’e yükseldi.

Saldırılar sonrasında Filistinli gazetecilerin yaşamlarını yitirmesi uluslararası arenada tepki çekerken, Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dramı ve İsrail’in saldırgan politikaları eleştirilmeye devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları ve top atışları sonucunda sivil halkın yanı sıra gazetecilerin de hedef alınması, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor ve tepki topluyor.

Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışmalar ve ölümlerin durdurulması için uluslararası toplumun İsrail’e baskı yapması gerektiği belirtiliyor. Gazetecilere yönelik yapılan saldırıların savaş suçu olduğu vurgulanırken, İsrail’in gazetecilere karşı işlediği insan hakları ihlallerinin sonlandırılması için uluslararası camiaya çağrı yapılmıştır.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve bu saldırılar sonucunda ölen gazetecilerin sayısının artması, bölgede yaşanan insani krizi derinleştiriyor. Uluslararası toplumun, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı ortak bir tavır alması ve Gazze’deki masum insanları koruma yönünde adımlar atması gerektiği belirtiliyor. Gazetecilere yönelik saldırıların durdurulması ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması için uluslararası toplumun girişimde bulunması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırısında 2 Filistinli Gazeteci Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!