G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,98
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.253.969,66

Katalonya Özerk Bölgesi Eski Lideri Puigdemont İspanya’dan Kaçtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katalonya özerk bölgesinin eski lideri Carles Puigdemont, 2017 yılında İspanya’da yasa dışı bir bağımsızlık referandumu düzenledikten sonra tutuklanma kararı aldı. Puigdemont, bu karardan 7 yıl sonra döndüğü Barselona’da polis tarafından yakalanmadı ve Belçika’ya kaçtı. Katalonya için Birlik partisinin genel sekreteri Jordi Turull, Puigdemont’un dönüş etkinliğindeki konuşmasının ardından kaybolduğunu açıkladı ve Belçika’ya geri dönmek üzere yolda olduğunu duyurdu. Turull, Puigdemont’un siyasi haklarını kullanmak için İspanya’ya geldiğini belirtti.

Puigdemont, daha önce bağımsızlık referandumu nedeniyle hapis cezasına çarptırılmış ve affedilmişti. Jordi Turull, Puigdemont’un Parlamento’ya aday olmak için hazırlandığını ancak güvenlik endişeleri nedeniyle etkinlik alanından hızla ayrıldığını ve polisin tutuklama baskını yapmadığını açıkladı. Puigdemont’un destekçilerine hitap ederken bağımsızlık hareketini yeniden canlandırmak istediğini ifade ettiği ve konuşmasının ardından ortadan kaybolduğu belirtildi.

Puigdemont, 2017’deki bağımsızlık referandumunun ardından İspanya’dan Belçika’ya kaçmıştı ve şu anda af yasasından faydalanamamaktadır. İspanya parlamentosu, Mayıs ayında o dönemde görevde olan Katalan yetkililer için af yasası çıkarmış olsa da Yüksek Mahkeme, bu yasanın Puigdemont’a uygulanamayacağına karar vermişti. Puigdemont’un güncel durumu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır, çünkü Barselona’da ortadan kaybolmuş ve Belçika’ya geri dönmek üzere olduğu belirtilmiştir.

Puigdemont’un serbest dolaşımının, Katalonya’da taraftarları arasında memnuniyetsizlik yarattığı ve aşırı sağcı Vox partisinden Ignacio Garriga gibi isimlerin tepkisine neden olduğu görülmüştür. Puigdemont’un yasal durumu ve geleceği hakkında kesin bir sonuç elde edilene kadar Katalonya’da siyasi gerilim devam edeceğe benziyor. Son olarak, Puigdemont’un İspanya’ya dönmesi ve yargılanma riski altına girmesiyle ilgili belirsizlik devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katalonya Özerk Bölgesi Eski Lideri Puigdemont İspanya’dan Kaçtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!