G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,12
CNY4,85
GBP45,75
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,27
GR. ALTIN2.909,26
BTC2.178.985,33

ABD Donanması’ndan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne Ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’da tırmanan gerilimler sırasında ABD’nin varlığını artırmak için adımlar attığı görülmektedir. Pentagon’un açıklamalarına göre, Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından ABD ordusu, Orta Doğu’ya ek savaş uçakları ve gemileri gönderecektir. Bu kapsamda, ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Limasol Limanı’na demirlemiştir.

ABD Deniz Kuvvetlerinin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, USS Wasp, 24. Deniz Piyadeleri Seferi Birimi (MEU) Özel Harekat Yeteneği (SOC) ile Limasol’a planlı bir liman ziyareti gerçekleştirmiştir. Güney Kıbrıs, ABD donanmasına ait gemiler için sıkça ziyaret edilen bir noktadır ve daha önce de ABD gemilerinin burayı ziyaret ettiği bilinmektedir.

USS Wasp’ın Komutan Subayı Kaptan Christopher Purcell’in açıklamalarına göre, liman ziyaretleri iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmekte ve gemideki personel, Kıbrıs kültürünü tanımak için heyecanlıdır. Ancak, ne kadar süreyle Limasol Limanı’nda kalacakları hakkında bilgi verilmemiştir.

ABD’nin Orta Doğu’ya ek askeri güç gönderme kararı, bölgedeki gerilimleri daha da artırmış gibi görünmektedir. USS Wasp’ın Limasol’daki demirlemesi de bu bağlamda önem arz etmektedir. Hem ABD’nin Orta Doğu politikası hem de bölgedeki askeri varlığının artışı, uluslararası ilişkiler açısından dikkatle takip edilmelidir. Limasol Limanı’ndaki bilinmeyen süreli demirleme de bu durumun netliğini gözler önüne sermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Donanması’ndan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne Ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!