G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

BM, Gazze’de İsrail Saldırılarında 205 Çalışanının Öldüğünü Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Gazze’de İsrail ordusunun abluka altına aldığı bir bölgede çalışan 205 kişinin öldüğünü duyurdu. 7 Ekim tarihinde başlayan İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor. Masum Filistinlilere karşı yapılan soykırım suçunu işleyen İsrail askerleri, genç, yaşlı, erkek, kadın demeden herkesi zulmediyor ve saldırılar sonucunda sağ kalanları evlerinden ederek aç ve susuz bir şekilde yaşamaya mahkum ediyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’deki durum hakkında açıklama yaparak İsrail ordusunun saldırılarının sivil can kaybına, yerinden edilmelere ve altyapının zarar görmesine neden olduğunu belirtti. Açıklamada, Gazze’de her 10 kişiden 9’unun yerinden edildiği ve bazı kişilerin birden fazla hatta 10 kez yerlerinden edildiği vurgulandı. Gazze’de 90 hastane ve sağlık merkezinin hizmet verememesi sebebiyle sağlık sisteminin zar zor işlediği ifade edilirken, UNRWA’ya ait 10 sağlık ocağı ile 100 mobil tıbbi noktanın hizmet verdiği belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılarda 7 Ekim 2023’ten bu yana ölen Birleşmiş Milletler çalışanı sayısının 205 olduğu duyuruldu. Saldırılarda en az 16,314 çocuk, 10,980 kadın ve toplamda 39,699 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 91,722 kişinin yaralandığı açıklandı. Enkaz altında hala binlerce ceset bulunurken, halkın sığındığı hastane ve okulların hedef alınarak sivil altyapının da tahrip edildiği belirtildi. Bu saldırılar, Filistin halkı için büyük bir insani krize sebep olmaktadır ve bu durum uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam etmektedir. Hamas örgütü, İsrail ile çatışmalarda yer alan bir diğer aktördür ve bölgedeki gerilimi artırmaktadır. Tüm bu yaşananlar, Filistin-İsrail ilişkilerindeki kronik sorunları ve çatışmaları daha da derinleştirmekte ve çözüme ulaşılması giderek zorlaşmaktadır.

Sonuç olarak, Gazze’deki durum giderek kötüleşmekte ve yaşanan insani kriz uluslararası toplumun gözü önünde devam etmektedir. İsrail ordusunun Filistinlilere karşı yaptığı saldırılar büyük bir insanlık suçu olup, sayısız masum insanın hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Bu durumun bir an önce sona erdirilmesi ve taraflar arasında barışçıl bir çözüm bulunması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM, Gazze’de İsrail Saldırılarında 205 Çalışanının Öldüğünü Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!