G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

ABD, Mısır ve Katar İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve rehineler için yeniden müzakerelere başlamak için çağrıda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, Mısır ve Katar, İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması için müzakerelere yeniden başlamak için ortak bir açıklama yayınladı. Bu açıklama, ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından yapıldı.

Yapılan açıklamada, Gazze’de yeniden başlatılacak müzakerelerin Mısır’ın başkenti Kahire veya Katar’ın başkenti Doha’da başlatılması gerektiği vurgulandı. Ateşkesin ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının sonuçlandırılması gerektiği belirtildi. Bu anlaşmanın, Başkan Biden tarafından 31 Mayıs 2024 tarihinde açıklanan prensiplere dayandığı ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2735 sayılı kararıyla onaylandığı ifade edildi.

Ayrıca, İsrail ve Hamas’a, rehinelerin serbest bırakılması, ateşkesin başlatılması ve anlaşmanın uygulanması çağrısında bulunuldu. Müzakerelere devam edilmesi ve tüm tarafların beklentilerini karşılayacak şekilde nihai bir köprü önerisi sunulabileceği belirtildi. 15 Ağustos tarihinde, Doha veya Kahire’de acil bir toplantı gerçekleştirilmesi çağrısında bulunuldu.

İsrail hükümeti, ortak açıklamanın ardından 15 Ağustos tarihinde belirlenecek yere bir müzakere ekibi göndereceğini duyurdu. Bu ekibin, çerçeve anlaşmanın uygulanmasına ilişkin ayrıntıları tamamlamak üzere gönderileceği belirtildi.

Sonuç olarak, ABD, Mısır ve Katar, İsrail ile Hamas arasında müzakerelerin yeniden başlaması ve ateşkes ile rehinelerin serbest bırakılması anlaşması için çağrıda bulundu. İsrail’in de bu çağrıya olumlu yanıt vererek, müzakere ekibini belirlenecek tarihte göndereceği duyuruldu. Bu gelişmeler, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Mısır ve Katar İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve rehineler için yeniden müzakerelere başlamak için çağrıda bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!