G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Steve Jobs’un eşi ve Meksikalı milyarderin süper yatları çarpıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Napoli kenti açıklarında meydana gelen yat kazasında, Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un eşi Laurene Powell Jobs’a ait olan 78 metrelik süper yat ile Meksikalı milyarder Ricardo Salinas’a ait 105 metrelik süper yat çarpıştı. Olay, 22 Temmuz tarihinde gerçekleşmiş olup her iki yat da demirlemiş durumdayken şiddetli rüzgarın etkisiyle kaza meydana gelmiştir.

Yatlar arasındaki çarpışma sırasında herhangi büyük bir hasar oluşmamıştır. Toplam değeri 265 milyon dolar olan bu iki süper yatın çarpışma anları ise kameralar tarafından kaydedilmiş ve mürettebatın çığlık sesleri de duyulmuştur. Her iki yatın mürettebatı ise kaza sonrasında birbirlerini suçlamıştır.

Laurene Powell Jobs’a ait Venus adlı süper yatın değeri, 140 milyon dolar olarak belirtilmiştir. Diğer yat olan Lady Moura ise Meksikalı milyarder Ricardo Salinas’a aittir ve değeri 125 milyon dolar olarak açıklanmıştır. Kaza sonrasında her iki yatın da zarar görmemesi şans olarak nitelendirilmiş ve olay, Napoli kenti açıklarında gerçekleşmiştir.

İki yatın çarpışmasıyla ilgili detaylar İHA tarafından paylaşılmış olup, her iki yatın da maliyeti ve değerleri hakkında bilgi verilmiştir. Olayın rüzgarın etkisiyle gerçekleştiği belirtilirken, kaza anında yatların demirlemiş olmaları büyük bir faciayı önlemiştir. Kamera kayıtlarında ise süper yatların birbirlerine temas ettiği anlar ve mürettebatın tepkileri net bir şekilde görülebilmektedir.

Sonuç olarak, Napoli kenti açıklarında meydana gelen yat kazasında büyük maddi zarar yaşanmamış olsa da, bu olay yat sahipleri ve mürettebatları açısından ciddi bir kaza olarak kayıtlara geçmiştir. İki süper yatın çarpışmasının sebebi olarak rüzgar gösterilirken kazadan sonra taraflar arasında suçlamalar yaşanmıştır. Bu olayın denizcilik dünyasında bazı önlemlerin alınmasına sebep olabileceği öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Steve Jobs’un eşi ve Meksikalı milyarderin süper yatları çarpıştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!