G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Maduro, Twitter’ı Yasağa Alıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Caracas’taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores’te destekçilerine seslendi. Seçim sonrası muhalefetin seçimlere şaibe karıştırıldığı iddialarıyla başlayan sokak olaylarına değinerek, bu olayları eleştirdi. Madura sosyal medya aracılığıyla örgütlenen nefret ve şiddetin önüne geçmek için X’in (Twitter) 10 gün süreyle kapatılması talimatını verdi. Ayrıca, ABD’li milyarder Elon Musk’a tepki göstererek, X’in Venezuela’daki yasaları ihlal ettiğini savundu.

Maduro, destekçilerinden aldığı karara sahip çıkmalarını ve yerli sosyal medya platformlarının doğabileceğine inanarak, Maduro’nun aldığı kararı desteklemelerini istedi. Daha önce ülkede şiddet ve nefret yaymakla suçladığı WhatsApp uygulamasını canlı yayında silen Maduro, ülkede sosyal medya üzerinden gerçekleşen olumsuz faaliyetlere karşı önlem aldı. Üçüncü kez devlet başkanı seçildikten sonra Maduro, Elon Musk ile düello yaşamış ve kendisine yöneltilen suçlamalara cevap vermişti.

Elon Musk ile yaşadığı polemiğin ardından Maduro, Musk’ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlamış ve Musk da Maduro’ya bir iddiada bulunmuştu. Musk, Maduro karşısında bir düello kazanması halinde Maduro’dan istifa etmesini ve onu Mars’a ücretsiz göndereceğini ifade etmişti. Maduro ise seçim sonrası hacker saldırısının arkasındaki kişinin Elon Musk olduğunu iddia etmişti. Bu olaylar, Venezuela’da gergin bir siyasi atmosfer oluşturmuş ve ülkenin yönetimine karşı eleştirel bir tavır alınmasına yol açmıştı.

Nicolas Maduro’nun X’e verdiği 10 günlük erişim yasağı talimatının ardından Venezuela’da siyasi gerilim ve sosyal medya platformlarına olan güvensizlik artmıştı. Maduro’nun kararları ve siyasi duruşu, ülke içerisinde ve uluslararası platformda tartışma konusu haline gelmişti. Sonuç olarak, Maduro’nun hükümet politikaları ve uygulamaları ülkedeki toplumsal dinamikleri etkilemeye devam ederken, gelecekteki siyasi gelişmelerin şekillenmesinde etkili olmaya devam edecekti. Tüm bunlar, Maduro’nun liderlik tarzı ve siyasi kararları hakkında daha fazla tartışma yaratmış ve kamuoyu görüşlerini ikiye bölmüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maduro, Twitter’ı Yasağa Alıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!