G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Hükümetten Çalışma Saatleri İçin Yeni Düzenleme: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi için hükümet tarafından harekete geçildi. Türk İş Kanunu’nda yapılacak düzenlemeyle haftalık çalışma saati 45 saatten 40 saate indirilmesi bekleniyor. Ayrıca, farklı meslek gruplarındaki dengesizliklerin giderilmesi için de düzenleme yapılacak.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, düzenleme milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor ve ücretlerden çalışma saatlerine, yıllık ve haftalık tatilden esnek çalışmaya kadar birçok konuda değişiklik yapılacak. Düzenleme ile bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatleri de düşürülecek ve fazla çalışma ücretleriyle ilgili katsayı farklılıkları gibi dağınıklıklar ortadan kaldırılmaya çalışılacak.

Yürürlükte olan 1936 tarihli Türk İş Kanunu’nda haftalık çalışma saati 45, Basın İş Kanunu ve Deniz İş Kanunu’nda haftalık çalışma saatleri 48 saat olarak belirlenmiş durumda. Bu durumda farklı meslek grupları arasında adaletsizlik yaşanıyor. Bakan Işıkhan’ın daha önce yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracaklarını belirtmişti. Ayrıca, muhalefet de haftalık çalışma saatinin 37,5 saate düşürülmesi için TBMM’ye kanun teklifi sunmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hükümetten Çalışma Saatleri İçin Yeni Düzenleme: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!