G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.063,41

İsrail’e Uçuşlarını Askiya Alan Hava Yolu Şirketi Sayısı 20’ye Ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’da artan güvenlik gerilimleri sebebiyle İsrail’e gidiş-dönüş uçuşlarını durduran yabancı hava yolu şirketlerinin sayısı artıyor. Kanal 12’nin haberine göre, bu durum nedeniyle mahsur kalan İsrail vatandaşı sayısının 150 binden fazla olduğu tahmin ediliyor. İrlanda merkezli Ryanair, İspanya merkezli Air Europa, Bulgaristan merkezli Bulgaria Air, İtalya’nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi ITA ve Hırvatistan merkezli Croatia Hava Yolları gibi hava yolu şirketleri 8-10 Ağustos tarihleri ​​aralığında İsrail’e uçuşları durdurdu.

Ayrıca Letonya merkezli AirBaltic, Hindistan merkezli AirIndia, İspanya merkezli Iberia Express, Polonya ulusal hava yolu şirketi LOT, Romanya merkezli Tarom, Almanya merkezli Lufthansa, İsviçre Uluslararası Hava Yolları (Swiss), Avusturya Hava Yolları, Brüksel Hava Yolları ve Almanya merkezli Eurowings gibi birçok hava yolu şirketi de uçuşlarını durduranlar arasında yer alıyor. Yunanistan merkezli Aegean Hava Yolları’nın 14 Ağustos’a, ABD merkezli Delta Hava Yolları’nın 31 Ağustos’a ve İngiltere merkezli EasyJet’in 29 Mart 2025’e kadar İsrail’e uçuşları durdurma kararı aldığı belirtiliyor.

Bu durum, İsrail’in son dönemde yaşadığı güvenlik tehditleri ve bölgedeki gerginliklerle yakından ilişkilendiriliyor. Özellikle İsrail ordusunun Lübnan’a düzenlediği saldırıda Hizbullah Hareketi’nin üst düzey komutanlarının hedef alınması ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin suikasta uğraması, bölgedeki çatışma riskini artırıyor. Heniyye suikastını üstlenmese de, İran ve Hamas saldırıdan İsrail’i sorumlu tutuyor.

İran ve Hizbullah, tepkilerini dile getirirken uluslararası toplum ise bölgedeki gerilimi azaltma adına adımlar atmaya çalışıyor. Bu tür olaylar, bölgedeki istikrarsızlık ve çatışma ortamını derinleştirebileceği için dikkatle takip ediliyor.Ülke dışındaki İsrail vatandaşlarının geri dönüş uçuşlarının askıya alınması, krizin boyutunu göstermesi bakımından önemli bir noktadır. Bu durumun bölgesel ve küresel ilişkileri nasıl etkileyeceği de merak konusudur. Bu tür krizlerin bölgesel barışı tehdit ettiği ve uluslararası ilişkileri karmaşıklaştırdığı bir dönemde, İsrail’in karşı karşıya kaldığı bu sorunların çözüme kavuşturulması büyük önem taşımaktadır. Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler, bölgedeki siyasi ve güvenlik açısından oldukça kritik bir sürece işaret etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’e Uçuşlarını Askiya Alan Hava Yolu Şirketi Sayısı 20’ye Ulaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!