G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.592,96

İsrailli Tümgeneral: “İran ve Hizbullah’a Saldırı İsrail’i Bölgesel Savaşa Sürükler”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Kanal 12 televizyonunun internet sitesinde yayınlanan bir makalede, İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik tarafından yapılan açıklamalar öne çıktı. Brik, İran ve Hizbullah’a karşı bir önleyici saldırının bölgesel bir savaşa yol açabileceğini belirtirken, İsrail’in bu durumda ABD desteği olmaksızın başa çıkamayacağını vurguladı.

Brik’e göre, bazı kişiler İsrail’in İran ve Hizbullah’a karşı önleyici bir saldırı düzenlemesi gerektiğini öne sürse de, bu tür bir adımın hızla bölgesel bir çatışmaya dönüşebileceği göz ardı ediliyor. İsrail’in böyle bir saldırıda yerleşim yerleri, enerji santralleri ve askeri üslerin saldırılara maruz kalabileceğine dikkat çeken Brik, İsrail ordusunun buna tek başına yanıt verme gücünün olmadığını savundu.

Brik, İran ve Hizbullah’a karşı bir saldırının bölgesel bir savaşa yol açabileceğini ifade ederken, bu durumda İsrail’in yalnız mücadele edemeyeceğini ve ABD’den destek alması gerektiğini belirtti. Brik’e göre, İsrail’in ABD’ye bağımlı olduğu ve ABD olmadan bölgesel bir savaşta ayakta kalmasının zor olduğu bir gerçek.

ABD Başkanı Joe Biden’in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya önleyici bir saldırıda bulunmaması konusunda baskı yaptığını aktaran Brik, eğer İsrail bu tür bir adım atarsa ve bölgesel bir savaş çıkarsa ABD’nin onay veremeyeceğini belirtti. Bu durumda Netanyahu’nun yalnız kalabileceğini söyleyen Brik, ABD’nin İsrail’e destek verebileceğini ancak Netanyahu’nun Biden’i dinlememesi halinde yalnız mücadele etmek zorunda kalabileceklerini öne sürdü.

Sonuç olarak, Brik’in değerlendirmelerine göre İsrail’in İran ve Hizbullah’a karşı bir önleyici saldırıda bulunması durumunda bölgesel bir savaşın kaçınılmaz olabileceği ve İsrail’in ABD’nin desteği olmadan böyle bir durumla baş edemeyeceği ortaya çıkıyor. Bu nedenle, İsrail’in uluslararası ilişkilerini ve dış politikasını dikkatli bir şekilde yönetmesi gerekebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrailli Tümgeneral: “İran ve Hizbullah’a Saldırı İsrail’i Bölgesel Savaşa Sürükler”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!