G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.247.856,63

İsrail Askerlerinden Filistinliye Cinsel İşkence!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrailli askerlerin Negev Çölü’ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye cinsel işkence yaptığına dair güvenlik kamerası görüntüleri, Kanal 12 televizyonu tarafından yayınlandı. İsrail’in Gazze’deki katliamı devam ederken, hem Gazze’de hem de Batı Şeria’da gözaltına alınan Filistinlilere yönelik işkenceler gündemde olmaya devam ediyor. İsrail askerlerinin bir Filistinli tutukluya cinsel işkence yaptığı sırada başka askerlerin güvenlik kameralarından kayıtların engellenmesi girişimleri dikkat çekiciydi.

Görüntülerde, çok sayıda Filistinlinin çevrili alanda yüz üstü yatırıldığı ve bazı askerlerin bir Filistinliye cinsel işkence uyguladığı anlar yer alıyor. İsrail askerlerinin cinsel işkence yaparken diğer askerlerin kameraları engellemeye çalıştığı da görüntülerde belirtiliyor. Kanal 12’nin haberinde, askerlerin eylemlerini gizlemeye çalıştığı vurgulanarak, olayın ciddiyeti tekrar vurgulanmış oldu.

Daha önce 29 Temmuz’da Sde Teiman’a gelen İsrail askeri polisinin, 10 İsrail askerini cinsel işkence suçlamalarıyla gözaltına alması sonrasında çıkan olaylar, ülkede geniş yankı uyandırmıştı. Ancak bazı İsrailli bakanlar ve yetkililer, işkence iddialarına sahip çıkmış ve suçlamaları desteklemişti. Bu destek mesajları sonrasında aşırı sağcı gruplar, Sde Teiman’a baskın düzenlemiş ve askerlere destek olmuşlardı.

İsrail mahkemesi tarafından serbest bırakılan 5 asker dışında diğerleri hakkında soruşturmalar devam ediyor. Cinsel işkence iddialarıyla suçlanan askerlerin gözaltı süreleri 11 Ağustos Pazar gününe kadar uzatılmış durumda. Sde Teiman gözaltı merkezi, daha önce de birçok işkence olayına sahne olmuştu ve New York Times gazetesinde çıkan haberde bu merkezin işkence vakalarıyla dolu olduğu belirtilmişti.

Son olarak, sadece bu olayla değil, daha önce de birçok insana dışı muamele ve işkenceye maruz kalan Gazzelilerin Sde Teiman gözaltı merkezinde maruz kaldıkları acılar, İsrail’deki insan hakları ihlallerini tekrar gündeme getiriyor. Bu skandalın ardından, uluslararası toplumda İsrail’i kınayan sesler yükselmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Askerlerinden Filistinliye Cinsel İşkence!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!