G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,08
CNY4,86
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol73,29
GR. ALTIN2.915,90
BTC2.173.981,75

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği: İngilteredeki Irkçı Eylemler Ele Alınmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin Liverpool kentinde meydana gelen bıçaklı saldırı sonrasında ülkede artan ırkçı protestolar hakkında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yapılan açıklama önemli bir meseleye dikkat çekiyor. 3 çocuğun hayatını kaybettiği ve 11 kişinin yaralandığı saldırı, aşırı sağcıların sokaklara dökülmesine sebep oldu. Saldırıyı bir mültecinin gerçekleştirdiği iddiası üzerine aşırı sağ kanat ve mülteci karşıtları, ırkçı söylemlerle mültecilere ve Müslüman iş yerlerine yönelik saldırılar düzenledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin İngiltere ofisi, ülkede yaşanan ırkçı şiddet olaylarına dikkat çekerek konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, toplumda nefret ve önyargıya dayalı yanlış bilgilerin yayılmasının sonuçlarına değinildi. Ayrıca, herkesin korku ve ayrımcılıktan uzak bir yaşam hakkına sahip olduğu vurgulandı.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi de, İngiltere’deki şiddet olaylarının şok edici olduğunu belirtti. Ayrıca, şiddeti körükleyen yanlış bilgilerin olduğuna dikkat çekerek, herkesin güvende hissetme ve hoşgörüsüzlüğe karşı yaşama hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Ülke genelinde devam eden ırkçı eylemlerde yetkililere göre 400’den fazla kişi gözaltına alındı. Devon ve Cornwall polisi altı kişiyi tutukladıklarını ve hem memur hem de sivillerin yaralandığını belirtti. Staffordshire polisi ise, eylemler sırasında 6 polis memurunun ve bir polis köpeğinin yaralandığını açıkladı ve şüpheliyi bulmak için halktan yardım talep etti.

İngiltere’deki ırkçı şiddet olayları, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından da ciddi bir şekilde ele alınması gereken bir konu olarak görülüyor. Bu tür eylemlerin toplumda yarattığı korku ve ayrımcılığın önlenmesi için adımlar atılması gerektiği vurgulanıyor. Irkçılığın ve şiddetin körüklenmesine sebep olan yanlış bilgilerin yayılmasının engellenmesi ve herkesin eşit ve güvenli bir şekilde yaşama hakkına sahip olması gerektiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği: İngilteredeki Irkçı Eylemler Ele Alınmalı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!