G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.063,41

İngiltere’de Göçmen Karşıtı Şiddet Olayları Yayılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin Southport şehrinde üç çocuğun hayatını kaybettiği ve sekizi çocuğun da yaralandığı bıçaklı saldırının ardından ülke genelinde şiddet olayları patlak verdi. Olaylar, İngiltere ve Kuzey İrlanda’da aşırı sağcı grupların göçmen karşıtı eylemlerini artırdı. Caddeler savaş alanına dönerken, Liverpool, Nottingham ve Sunderland şehirlerinin ardından başkent Londra’da da şiddet eylemleri yaşandı.

Bıçaklı saldırının ardından aşırı sağcılar yaklaşık 30 eylem düzenledi. Bu gösterilerde birçok mağazanın camı kırıldı ve eylemciler ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Göstericiler, Filistin’le dayanışma yürüyüşüne tepki gösterirken, Liverpool’da polise karşı sandalye ve taş fırlattılar. Bristol kentinde aşırı sağcılar ile karşıt görüşlüler arasında taş ve havai fişekli çatışmalar yaşandı. En az 370 kişi gözaltına alındı.

Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta da gerginlikler devam etti. Camları kırılan iş yerleri ve otellerin yanı sıra Belfast İslam Merkezi çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. İngiltere Başbakanı Keir Starmer, şiddet eylemlerine karşı sert bir açıklama yaparak aşırı sağcı eylemleri “haydutluk” olarak nitelendirdi ve bu tür olaylara izin vermeyeceklerini belirtti.

Starmer, aşırı sağcıların camilere saldırdığını ve Nazi selamı verdiğini belirterek tavrımızı belli edeceğiz dedi. Ayrıca şiddet olaylarının protesto değil suç olduğunu vurguladı ve halkın değerlerinin korunmasını sağlama sözü verdi. Polis ve sosyal medya platformlarını da sorumluluk almaya çağıran Başbakan, şiddet olaylarının internetten körüklenmesine son vermek için adımlar atılacağını belirtti. Aynı zamanda sosyal medyanın dezenformasyonun yayılmasına karşı tedbir alması gerektiğini ve hukukun herkes için geçerli olması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Göçmen Karşıtı Şiddet Olayları Yayılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!