G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.716,32

Irak Yüksek Yargı Konseyi, PKK İle İlişkili Partilere Yaptırım Uyguluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak Yüksek Yargı Konseyi, terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu iddia edilen üç sözde partinin faaliyetlerinin yasaklanması ve mallarına el konulmasına karar verdi. Bu karar, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı’nın talebi üzerine alındı. Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi, Demokratik Mücadele Cephesi Partisi ve Tevgera Azadi isimli sözde partilerin terör örgütü PKK ile ilişkili oldukları gerekçesiyle yasaklandı. Bu durum, Irak İstihbarat Servisi ve Başbakanlık Ofisi tarafından doğrulandı.

Irak hükümeti, 23 Temmuz tarihinde terör örgütü PKK’nın devlet kurumlarındaki resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt’ olarak nitelendirilmesi talimatını vermişti. Bu kararla birlikte, terör örgütü PKK ve onunla ilişkili gördüğü partilerin faaliyetleri engellenmeye çalışılmaktadır.

Irak Yüksek Yargı Konseyi’nin aldığı bu karar, ülke genelinde yankı uyandırmıştır. PKK’ya karşı sert önlemler alınarak terör örgütüyle bağlantılı faaliyetlerin engellenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, sözde partilerin mal varlıklarına el konulması yönünde de bir adım atılmıştır.

Karar, yerel basında geniş yankı bulmuş ve Irak hükümetinin terörle mücadelede ne kadar kararlı olduğunu göstermiştir. PKK’nın Irak’taki faaliyetlerine karşı net bir tavır sergilenmiş ve bu terör örgütüyle ilişkili olan tüm unsurlara karşı tedbirler alınmıştır.

Bu gelişmeler, bölgedeki terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını işaret etmektedir. Irak Yüksek Yargı Konseyi’nin aldığı karar, terör örgütlerine karşı uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Irak, terörle mücadele konusunda kararlı ve etkili adımlar atmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Irak Yüksek Yargı Konseyi, PKK İle İlişkili Partilere Yaptırım Uyguluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!