G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Trump, Biden Yönetimini Eleştirdi: “Putin’i Tebrik Etmek İsterim”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da gerçekleştirilen son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonu hakkında konuşan eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tebrik ederken Joe Biden yönetimini eleştirdi. Trump, Atlanta’da düzenlediği mitingde Putin’i “harika bir anlaşma” yaptığı için tebrik ettiğini belirtirken, operasyonun yürütülme biçimini eleştirdi. Operasyonun, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içermesiyle dikkat çekti.

Trump, takas operasyonunun yürütme biçimine ilişkin eleştirilerde bulunurken, vatandaşları geri aldıklarını ancak bu işlem karşılığında kötü anlaşmalar yapıldığını savundu. Bu durumun, olumsuz bir örnek oluşturabileceğine dikkat çekti. Ayrıca Trump, Demokrat Parti aday adayı Kamala Harris’i de eleştirdi ve Harris’in en solcu eğilimlere sahip olduğunu belirterek, “zeka seviyesi düşük birine ihtiyaç olmadığını” ifade etti.

Takas operasyonunda yer alan isimlere de değinen Trump, operasyonda The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, eski deniz piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin ve Rusya Federal Güvenlik Servisi Subayı Vadim Krasikov gibi isimlerin bulunduğunu aktardı. Operasyonun Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yönetildiğini belirtti ve bu operasyonun son dönemde en geniş kapsamlı takas işlemi olduğuna vurgu yaptı.

Trump’ın bu açıklamaları, hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tebrik etmesi hem de Joe Biden yönetimini eleştirmesiyle dikkat çekti. Takas operasyonunun detayları ve içeriği hakkında bilgi verirken, operasyona dahil olan kişilere ilişkin bilgilendirme yaptı. Trump’ın Georgia eyaletinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmalar, önemli bir gündem maddesi olarak değerlendirildi. Bu konuşmalar, hem iç politikadaki gelişmeleri yansıtması hem de uluslararası ilişkilere dair önemli ipuçları vermesi açısından önem taşıdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump, Biden Yönetimini Eleştirdi: “Putin’i Tebrik Etmek İsterim”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!